Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Met Voka - KvK Limburg hebben we de ideale partner aan boord om onze belangen te behartigen"

"Met Voka - KvK Limburg hebben we de ideale partner aan boord om onze belangen te behartigen"

  • 04/06/2023

In 2022 lag de reissector nog stevig in de touwen als gevolg van de coronacrisis die in maart 2020 was losgebarsten. Dus toen Pieter Thijs in maart van vorig jaar het roer – of eerder het stuur – overnam van de zaakvoerders van het bus- en autocarbedrijf Staf Cars, lag er heel wat werk op de plank. Hij is vol lof over de belangenbehartiging vanuit Voka – KvK Limburg.

Vertrouwensrelatie

Net op het moment dat het familiebedrijf Staf Cars 70 jaar bestond – in maart 2022 – gaven de tweedegeneratiezaakvoerders Paul Cremers en Annita Daniels het stokje door aan Pieter Thijs. “De jaren ervoor had ik als relatiebeheerder bij een grote bank een hechte vertrouwensrelatie opgebouwd met Paul en Annita”, geeft Pieter aan. “In 2019 vroegen ze me om als CFO het financieel beheer bij Staf Cars in goede banen te leiden. Bij mijn start als nieuwe zaakvoerder kende ik het bedrijf dus goed. Die kennis kwam me uitstekend van pas in een woelig jaar vol stevige uitdagingen.”

Sector onder druk

“De coronacrisis schudde onze sector stevig door elkaar”, blikt Pieter terug. “Tot vorig jaar zagen we de impact ervan, met een vertraagde opstart in toerisme gerelateerde activiteiten en onstabiele marktomstandigheden. En alsof dat nog niet voldoende was, waren er in 2022 ook de exploderende brandstofprijzen na de inval van Rusland in Oekraïne. Dat zorgde voor heel wat onrust bij ons personeel, met uitstekende chauffeurs – onze ambassadeurs – die hun loopbaan een andere wending gaven.”


 

Pieter Thijs & Menno van Gemeren


Geloof in betere tijden

Ondanks die tegenslagen bleven Pieter en zijn team geloven in betere tijden. Dat merkte ook Menno van Gemeren, adviseur belangenbehartiging bij Voka – KvK Limburg: “Ik bewonder het aanpassingsvermogen en de volharding die ondernemers als Pieter hebben op momenten dat hun bedrijf in het oog van de storm staat. Als belangenbehartiger vanuit Voka heb ik met Pieter een directe lijn om knelpunten en opportuniteiten te capteren, te bundelen en te vertalen naar aanbevelingen voor onze beleidsmakers. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de schaarste op de arbeidsmarkt, met buschauffeurs als een van de vele knelpuntberoepen.”

"De voorbije coronajaren zijn we bij Staf Cars altijd blijven geloven in betere tijden."
- Pieter Thijs, zaakvoerder Staf Cars

Voka als ondersteunende partner

Pieter is erg enthousiast over de ondersteuning die Menno en zijn collega’s hem bieden. De regelgeving in ons land is er de laatste jaren immers niet eenvoudiger op geworden. “Voor het inzetten van buitenlandse chauffeurs of het re integreren van langdurig afwezige medewerkers is extra advies meer dan welkom”, aldus Pieter. “Vorig jaar was het bij Staf Cars alle hens aan dek om talentvolle werknemers aan te trekken en te behouden. Ook dit jaar staan werving en selectie hoog op onze agenda, temeer omdat ons orderboekje opnieuw flink gevuld is. Omdat onze sector sinds vorig jaar opnieuw opleeft, moeten we vol aan de bak om al onze opdrachten te kunnen afwerken.”

Inspirerende netwerkactiviteiten

Menno blijft een belangrijke sparringpartner voor Pieter. “We spreken elkaar regelmatig tijdens de vele netwerkactiviteiten van Voka – KvK Limburg. Zo houden we samen de vinger aan de pols van wat er leeft in de sector waarin Staf Cars actief is.”

Pieter vult aan: “De raad van advies van Voka – KvK Limburg is een fantastisch traject om met externe adviseurs te overleggen over strategische en operationele aandachtspunten. Ook het CEO Forum van Voka zou ik niet meer kunnen missen. Als externe CEO in een familiebedrijf vind ik het belangrijk om nieuwe inzichten te verwerven die ervaren CEO’s delen.”

Contactpersoon

Menno Van Gemeren

Senior adviseur belangenbehartiging

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie