Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Mercier Vanderlinden bundelt krachten met Van Lanschot Kempen

Mercier Vanderlinden bundelt krachten met Van Lanschot Kempen

  • 08/04/2021

De Nederlandse vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen heeft begin april een belang van 70% verworven in zijn onafhankelijke Antwerpse sectorgenoot Mercier Vanderlinden.

 

Dat wordt stapsgewijs uitgebreid naar de volle 100% tegen eind 2025, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. Beide partijen blijven desondanks zelfstandig opereren in België, elk onder hun eigen merk, maar werken voortaan op een aantal terreinen wel samen. Samen hebben ze circa 8,4 miljard euro aan klantenactiva, waarvan 3,4 miljard euro via Mercier Vanderlinden. Dat opereert vandaag met 35 medewerkers vanuit Antwerpen, Brussel en Waregem.

‘Door onze krachten te bundelen met een van de oudste en robuuste familiale private banken in de Benelux, kunnen we ons potentieel ten volle ontplooien. In deze sterke alliantie kunnen wij ons volop toeleggen op vermogensbeheer van topkwaliteit met persoonlijke betrokkenheid met onze cliënten’, zeggen oprichters Thomas Vanderlinden en Stéphane Mercier. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1737, is Van Lanschot Kempen de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland. Ze is ook genoteerd aan Euronext Amsterdam.

www.merciervanderlinden.com

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

AW_Welt_6stappenplan
Proximus
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering