Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

In memoriam Guy Roefs

  • 23/11/2021

Met veel droefheid hebben wij het nieuws vernomen van het overlijden van onze eredirecteur Guy Roefs. 
 
Bedankt voor je jarenlange inzet voor de Kamer en voor onze ondernemers, Guy. Bedankt voor jouw bijdrage aan de sociaaleconomische toekomst van de Kempen. 
Bedankt voor de fijne en warme mens die je was.

Rust in vrede. 

In memoriam

In 1980 ontstond de Kempense Kamer voor Handel en Nijverheid als een fusiekamer tussen de Kamers van Handel en Nijverheid van Turnhout en Mol. Het was in die fusiekamer dat Guy in 1983 startte op het sociaal secretariaat. Daarvoor was Guy personeelsdirecteur bij het Aarschotse confectieatelier van de ooit befaamde Nederlandse fabrikant van herenkleding Van Gils. Het jaar na zijn start al werd Guy gevraagd de algemene leiding van de Kamer op zich te nemen. 
 
In de 19 jaar dat Guy directeur was, groeide de Kamer van 300 naar 1.200 leden en van 5 naar 12 medewerkers. Guy was hierbij de spilfiguur door zoals hij zelf zei "een goede verstandhouding na te streven, vertrouwensrelaties op te bouwen, door dagelijks de boer op te gaan en lange dagen te kloppen." Guy bouwde zo ook goede relaties uit met andere Kempense belangenorganisaties en vakbonden. 
 
Guy had een warm hart voor jonge ondernemingen en KMO's. Hij stond hen bij met raad en daad en bracht hen in contact met de juiste mensen, vaak ook mensen met ervaring uit grotere ondernemingen. Een netwerker pur sang. Ondernemers noemden hem bij zijn afscheid van de Kamer "een draaischijf die voor iedereen wel de juiste contactpersoon wist aan te wijzen', "een man die zijn standpunt met veel overtuiging verdedigde", en ook "warm, charmant, gedreven, een luisterend oor".  Flor Joosen: "Hij hielp ons door de paperassen en de tegenstand tegen onze beginnende viskwekerij. Hij is een monument in de Kempen." 
 
Enorm trots was Guy op de realisatie van het Kempense Bedrijvencentrum, vandaag het Officenter in Geel. In 1984 ging het Bedrijvencentrum van start, vanaf 1992 werd het volledig vanuit de Kamer geleid. Nadat Guy bij de Kamer op pensioen ging, bleef hij er nog directeur tot in 2012. Hij zag er meer dan 150 bedrijven passeren en was zo nauw betrokken bij de creatie van honderden jobs in de regio. Eén van de ondernemingen die opgestart werden vanuit het BC was Geysen NV uit Westerlo, een industrieel-technisch onderhoudsbedrijf. Met zijn dochter in de reiswieg, klopte Alex Geysen aan bij Guy voor een plaatsje in het Bedrijvencentrum. "Guy was een bijzonder fijne kerel, zowel intellectueel als sociaal. Zijn deur stond altijd open voor mij en daar heb ik vaak gebruik van gemaakt." 

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 27 november 2021 om 11.00 uur in de parochiekerk van het Onbevlekt Hart van Maria, Steenweg op Mol 157 in Oud-Turnhout (Zwaneven). 

 

Guy Roefs

27.05.1942 - 19.11.2021

Eredirecteur van Voka - Kamer van Koophandel Kempen
Directeur van de Kempense Kamer voor Handel en Nijverheid van 1984 tot en met 2002

Guy Roefs In memoriam