Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Melissa Depraetere op Voka Zomerstage bij Fluxys

Melissa Depraetere op Voka Zomerstage bij Fluxys

  • 14/09/2023

Op vrijdag 8 september ging Melissa Depraetere (Vooruit) op Voka Zomerstage bij Fluxys in Zeebrugge.

Zomerstage Melissa Depraetere Fluxys

Op vrijdag 8 september ging federaal parlementslid en fractieleider Melissa Depraetere (Vooruit) langs bij Fluxys in Zeebrugge voor haar Voka Zomerstage. Ze werd er hartelijk ontvangen door Terminal Manager Stijn Maelfeyt en Adviseur Public Affairs Gilles Suply. Depraetere volgde een boeiende voormidddag mee en mocht zelf ook de handen uit de mouwen steken. 

Fluxys heeft plannen om een klimaatneutrale toekomst te creƫren. De onderneming wil de terminal inzetten om groene waterstof te importeren en opgevangen CO2 uit te voeren naar onderzeese opslagplaatsen. Na een uiteenzetting over de unieke rol van de terminal in de energiebevoorrading van Belgiƫ en Duitsland, kreeg het Belgisch parlementslid tijdens de rondleiding nog een blik achter de schermen van de terminal. Daarnaast kreeg ze ook een primeur te zien: een pilootproject waarbij LNG hervergast wordt via de warmte van zeewater.

Tijdens een eerste stop op de site mocht Melissa Depraetere, in volle veiligheidsuitrusting, een vrachtwagen vullen met LNG. Daarbij kreeg ze uiteraard de nodige ondersteuning van de ervaren operator en chauffeur. "Bij het laden van de vrachtwagen leerde ik dat 'gas geven' zowel in de politiek als in de industrie heel belangrijk is", stelt de fractieleider.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag