Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • “Mekaar niet bang maken met negatieve prognoses”

“Mekaar niet bang maken met negatieve prognoses”

  • 30/03/2020

Bij verzinkingsbedrijf Coatinc in Ninove haalde men vorige week nog 70% van de normale productie. Directeur Marc Miclotte verwacht echter dat het nu steil bergaf kan gaan. Coatinc werkt niet op stock en is volledig afhankelijk van de aanvoer van klanten. Die droogt nu op. Toch wil de directeur geen doemdenker zijn. “Mekaar bang maken met negatieve prognoses helpt ons niet vooruit.”

Vermits het bedrijf altijd met 25% uitzendkrachten werkt, zijn zij nu eerst weggevallen. De bedienden werken deels van thuis. Marc Miclotte juicht de vereenvoudiging toe van de procedure voor tijdelijke werkloosheid, vooral voor bedienden. Dat vergde tot nu een hele papierwinkel. Coatinc denkt in elk geval niet aan ontslagen. 

Financieel stellen zich helemaal geen problemen. Marc Miclotte: “Maar de vooruitzichten zijn onduidelijk, prognoses maken is voorbarig. Het allerbelangrijkste is dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt en de maatregelen stipt uitvoert en wie kan gaat werken, hoe gaan we in België anders de rekening van deze crisis betalen? Haal een brood, ga werken als je kan en blijf voor de rest thuis. Het is niet moeilijk, je hoeft er geen wiskunde of Latijn voor te kennen”.

“Wij moeten absoluut de economie laten verder draaien. Nog meer rigide overheidsmaatregelen voor de bedrijven dienen vermeden want dat betekent dat alles zou dicht gaan.”

Bij Coatinc wordt vijf keer per dag gecommuniceerd over Corona. In de grote werkhal is er geen probleem om de social distancing te respecteren: op een oppervlakte van 1 ha. werken 24 mensen. Desondanks zijn een hele reeks grote en kleine maatregelen genomen zoals de ploegen opdelen in kleine groepen om te eten en om te kleden, gelaatsmaskers, mondmaskers, desinfecteren van gereedschap en nog veel meer, Bedienden die niet thuis kunnen werken, nemen elk plaats in aparte kantoren.

Surf naar hun website

Tekst Jan Van Gyseghem
 

Proximus
imu - vzw - Recupel
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - headoffice
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan