Skip to main content
Map

Meet the Digihub-partners: Sirris

  • 18/03/2022

De kennis over digitalisering die we hebben, vertalen naar jouw onderneming. Dat is de insteek van de Digihub. Daarin helpen onze kennispartners jou met advies op maat, met je experimenteren rond wat voor jouw bedrijf het beste werkt en met de implementatie van nieuwe digitale toepassingen. Wie die kennispartners zijn en wat ze kunnen betekenen, laten we ze hier zelf uitleggen. Deze maand: Sirris.

Digihub - Hoe Aēralab en Sirris de perfecte koffie creëren met Artificiële Intelligentie

Wat is Sirris?

Sirris is het collectief centrum van en voor de technologische industrie. De 165 experten van Sirris helpen elk jaar zo’n 1300 bedrijven – waarvan het merendeel kmo’s – hun product, productie en/of business futureproof te maken door de juiste technologische keuze te maken voor marktgerichte oplossingen. We bieden bedrijven die willen innoveren drie belangrijke troeven: een brede multidisciplinaire expertise in uiteenlopende sectoren, een eigen hightech industriële piloot en testinfrastructuur verspreid over het hele land en een uitgebreid partnernetwerk.

foto David Gay

David Gay helpt – samen met zijn collega’s binnen het Business Development & Innovation team – bedrijven op weg met hun innovatietraject. Naast zijn jarenlange ervaring in het begeleiden van bedrijven bij het uitwerken van innovatieprojecten heeft hij een uitgebreid netwerk van contacten opgebouwd om ondernemingen mee te ondersteunen.

 

DIGIHUB


Waarvoor kunnen ondernemers bij Sirris terecht?

Naast ruime ervaring met technologische innovaties in en voor de maakindustrie, hebben we ook een specifiek aanbod voor ondernemingen die een digitaal product of een digitale dienst in de markt willen zetten, heel wat expertise rond de ontwikkeling van slimme producten en het ondersteunen van bedrijven in de transitie naar de circulaire economie. Voor productielijnen die steeds sneller, nauwkeuriger, efficiënter en betrouwbaarder moeten zijn, is digitaliseren een noodzaak. Bedrijven kunnen de haalbaarheid en inzetbaarheid van nieuwe technologieën evalueren onder begeleiding en met ondersteuning van onze experts en industriële infrastructuur.

Don’t! Wat mag je niet doen als je wil digitaliseren?

De transformatie door één team of departement laten verwezenlijken. Geen enkel onderdeel, en geen enkele medewerker van de onderneming kan meer omheen digitalisering. En die evolutie voltrekt zich zeer snel. De betrokkenheid van alle medewerkers is dan ook een belangrijke voorwaarde. Essentieel in de strategie is de aandacht voor alle partijen in de waardeketen, niet in het minst de eindgebruiker. Alles zelf doen is vandaag niet meer mogelijk. De vereiste expertises zijn steeds uiteenlopender en specifieker. Daarom is een samenwerking tussen alle divisies en met externe partners onontbeerlijk om een digitale transformatie succesvol aan te pakken. Digitaliseren kan je niet alleen.

Do! Wat moet je zeker doen als je wil digitaliseren?

Start met kleine projecten. Digitalisering is of lijkt soms overweldigend. Ons advies is om bescheiden te starten. Een eerste project brengt resultaten en lessen voort die je naar een volgend project meeneemt.

Meer info: www.sirris.be
 

Contactpersoon

Ulrich Petré

Adviseur Digitalisatie & Innovatie

Proximus