Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Meet the Digihub-partners: Flanders Make

Meet the Digihub-partners: Flanders Make

  • 25/05/2022

Onze kennis over digitaliseren vertalen naar jouw onderneming. Dat is de insteek van de Digihub. In de Digihub helpen onze kennispartners je met advies op maat. Daarnaast onderzoeken we samen welke digitale toepassingen jouw bedrijf versterken en hoe we ze optimaal kunnen implementeren. Bij wijze van introductie laten we onze kennispartners hier aan het woord. Deze maand: Emma Claeys, Business Developer bij Flanders Make.

Wat is Flanders Make?

Flanders Make is het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. Vanuit onze vestigingen over heel Vlaanderen en in labo’s bij de vijf Vlaamse universiteiten stimuleren we open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek. Daarnaast kunnen bedrijven met ons samenwerken rond een innovatie op maat. Tot slot bieden we ook een uitgebreid aanbod aan test- en validatie-infrastructuur.

Emma Claeys is Business Developer en aanspreekpunt voor de Digihub bij Flanders Make. Vanuit haar achtergrond als handelsingenieur brengt ze de economische en technische uitdagingen van bedrijven samen en laat zich hierin bijstaan door het onderzoeksteam van Flanders Make.

Voor welke expertise kunnen ondernemers bij jullie terecht?

Ondernemers kunnen in de Digihub bij ons terecht om de haalbaarheid van hun digitalisatievraagstukken te toetsen, nieuwe technologieën uit eerste hand te ervaren en hun probleemstellingen te testen via onze infrastructuur of via het ontwikkelen van een proof-of-concept. Een innovatief idee conceptueel uitwerken en het vervolgens in realiteit testen om duidelijke waarde te creëren, dat is de combinatie waar wij in geloven. Concreet reikt onze expertise binnen industrie 4.0 zeer breed, van model- en datagebaseerd design, tot slim predictief onderhoud en digitale operatorondersteuning.

Welke drempel(s) zijn er nog op het vlak van digitale transformatie bij ondernemingen?

Er zijn meerdere mogelijkheden om te digitaliseren. Voor veel bedrijven lijken dit vaak (te) grote technische aanpassingen om in één keer toe te passen. Daarnaast is de mogelijke opbrengst moeilijk in te schatten. Dit alles is echter op te delen in kleinere, meer behapbare blokken die je vervolgens kan implementeren. Flanders Make biedt ondersteuning aan om dit proces te faciliteren.

Welke mythe binnen jullie expertisegebied zie je graag gedebunkt?

Vaak wordt gedacht dat zoveel mogelijk data verzamelen de oplossing is. We hebben echter ervaren dat het van belang is om na te gaan welke data daadwerkelijk nuttig zijn om op te slaan en welke niet om tot duidelijke uitvoerbare inzichten te komen. In lopend onderzoek gaan we bijvoorbeeld na welke data essentieel zijn om optimale conditiemonitoring en anomaliedetectie toe te passen op aandrijflijnen van machines en voertuigen.
 

DigiHub Tour:  op bezoek bij Flanders Make 

Binnenkort kan je zelf ontdekken hoe het eraan toegaat bij Flanders Make. In het kader van DigiHub Tour brengen we een bezoek aan het strategisch onderzoekscentrum in hun vestiging in Heverlee. 
Flanders Make voert technologisch onderzoek met en voor bedrijven. Het onderzoekscentrum ontwikkelt en test toepassingen die de Vlaamse industrie helpen om competitiever te worden dankzij product- en productie-innovatie. Flanders Make bestaat uit co-creatiecentra in Lommel, Leuven en Kortrijk,  het dronecluster EUKA en labo’s bij de vijf Vlaamse universiteiten.  Tijdens dit bezoek krijg je een rondleiding langs een aantal demonstraties van Flanders Make en sluiten we af met een netwerkmoment.  

Meer informatie

Voka Digihub Vlaams-Brabant

Digitale transformatie betekent nu eenmaal investeren. Precies daarom heeft Voka Digihub in het leven geroepen, een begeleidingstraject voor datagedreven digitalisering waar ondernemers terecht kunnen voor advies, expertise, experimenteerruimte en financiële steun dankzij EFRO en Vlaio.

Meer informatie
 

Contactpersoon

Ulrich Petré

Adviseur Digitalisatie & Innovatie

Proximus

Artikel uit publicatie