Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Meesterschap in modulaire staalbouw

  • 28/04/2023

Een bouwspecialist met focus op modulaire staalbouw. Zo omschrijven de zussen Marleen en Hilde Budé hun gelijknamige familiebedrijf. Maak kennis met Budé Containerized Solutions, een onderneming waar beide zussen – samen met Marleens echtgenoot David Vaes en een team van dertig enthousiaste medewerkers – flexibele containeroplossingen bouwen en verhuren. Met ook dank aan het Plato-traject van Voka, dat inspireert en motiveert.

David Vaes (Budé Containerized Solutions)


In 1983 legden de ouders van Marleen en Hilde Budé de fundamenten van wat vandaag is uitgegroeid tot de meest gespecialiseerde containerbouwer van Europa. “Na mijn studies boekhouding en enkele jaren werkervaring in het dakwerkbedrijf van mijn vader, startte ik in 1999 bij de zaak van mijn schoonvader”, blikt David terug. “Hij was een geboren ondernemer, met een zeer ambitieus groeiplan voor Budé. In 2007 namen Marleen en Hilde de onderneming over, waarbij we dag en nacht werkten om het levenswerk van de ouders verder te zetten.”

Budé in cijfers

En met succes! Anno 2023 kan Budé als gespecialiseerde containerbouwer voor industriële en residentiële toepassingen indrukwekkende cijfers voorleggen. “In ons werkatelier van 7.250 vierkante meter – op een bedrijfsterrein van 8 hectare – zijn onze medewerkers dagelijks in de weer om stalen modules op maat van klanten te bouwen”, zegt David. “Jaarlijks produceren we zo’n 600 containers en verhuren we ruim 1.000 eenheden. Grote industriële klanten doen een beroep op onze expertise voor het aanleveren van  onder meer clean- en datarooms. In ons goedgevulde orderboekje staan ook opdrachten voor permanente kantoorbouw en werfunits. En sinds enkele jaren bouwen we ook tuinpanden, poolhouses en vakantiewoningen voor particuliere doeleinden.”

Hecht team

Hilde, Marleen en David zijn trots op de professionalisering die Budé de voorbije decennia doorliep. “Sinds 2007 is onze omzet verviervoudigd, ondanks de financiële crisis en andere macro-economische uitdagingen”, bevestigt David. “Destijds startten we bescheiden met het aanwerven van enkele medewerkers. Vandaag beschikken we over een goed geolied team van collega’s die perfect op elkaar ingespeeld zijn. Iedereen doet zijn of haar job met hart en ziel! Bovendien investeren we volop in digitalisering, onder meer via de uitrol van een performant ERP-systeem.”

"Ik geniet enorm van de warme, informele sfeer in ons Plato-netwerk."

Plato-traject als inspirator

Ondanks zijn drukke agenda als zaakvoerder maakt David graag tijd vrij voor netwerkactiviteiten. “Ik hou van sociale contacten, al was het maar om even afstand te kunnen nemen van de dagelijkse beslommeringen en stoom af te laten onder Limburgse collega-ondernemers. Het Platotraject van Voka is hiervoor ideaal. Al acht jaar lang geniet ik met volle teugen van deze sessies, die steeds in een warme en informele sfeer plaatsvinden.”

“De Plato-sessies zijn om diverse redenen meer dan de moeite waard”, geeft David aan. “Niet alleen spijker je jouw kennis bij over actuele thema’s – zoals het voeren van functioneringsgesprekken of het integreren van innovatie – maar bovendien smeed je ook vriendschapsbanden voor het leven. In onze groep durven we elkaar eerlijke feedback te geven over bedrijfsprojecten, en telkens opnieuw is die wisselwerking erg verrijkend!”

Is dit iets voor jou?

Wil je graag meer info over Plato?

Neem dan even contact op met Lien of Phaedra of neem een kijkje op de webpagina van Plato.

Klik hier

Contactpersonen

Phaedra Jordens

Adviseur Plato

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Wil je weten wat Plato voor jou kan betekenen?

Phaedra gaat hier in een vrijblijvend één op één gesprek dieper op in. 

Maak een vrijblijvende afspraak

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie