Skip to main content
  • Nieuws
  • Meer dan 90 parlementsleden op bedrijfsstage

Meer dan 90 parlementsleden op bedrijfsstage

  • 06/09/2019

Voor het 27ste jaar op rij organiseert Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen van 19 augustus tot 20 september de Voka Zomerstages voor politici.

Voka wil met dit initiatief parlementsleden naVoka Zomerstagesuwer in contact brengen met het bedrijfsleven. Dubbel zoveel politici dan  vorig jaar gingen op het aanbod in. Gesprekken met de medewerkers en hun management, meelopen op de werkvloer, van aankoop tot verkoop alles te zien krijgen ... Boeiende ervaringen.

Wouter De Vriendt trapte in West-Vlaanderen de Voka Zomerstages af bij het Oostendse Proviron. "Meer contact tussen politici en bedrijven is nodig. Daarom ben ik al jaren vaste klant van de zomerstages bij Voka", liet De Vriendt weten op Twitter. Het bezoek bij de nichespeler in de chemiesector werd duidelijk gesmaakt. "Innovatie is er troef", aldus De Vriendt. De officiële aftrap vond op 21 augustus plaats in de Antwerpse haven via een collectieve stage. In de voormiddag kregen politici een inleiding over het belang en de werking van de haven. In de namiddag bezochten ze individueel een bedrijf of een specifieke locatie in het havengebied. 

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka vzw: "Het is noodzakelijk dat politici en ondernemers elkaar beter leren kennen en elkaars problemen en uitdagingen begrijpen. Daartoe bieden de Voka Zomerstages een unieke kans."

Volg de Voka Zomerstages live op Twitter via #vokazomerstages. 

Contactpersonen

Jonas De Raeve

Senior Adviseur Onderwijs

Imu Salesforce
IMU Multiburo
ING
SD  Worx