Skip to main content
  • Nieuws
  • Meer dan 50 parlementsleden op Vokastage

Meer dan 50 parlementsleden op Vokastage

  • 24/09/2018

Voor het 26e jaar op rij organiseerde Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, de vokastages. Meer dan 50 parlementsleden gingen deze zomer een of twee dagen aan de slag bij een bedrijf. Gesprekken met de medewerkers en hun management, meelopen op de werkvloer, van aankoop tot verkoop, alles konden de parlementsleden aan den lijve ondervinden. Stuk voor stuk boeiende ervaringen.

Ervaringen van de vokastagesOp 19 juli startte Voka met een nieuwe reeks zomerstages. De insteek: parlementsleden laten proeven van het bedrijfsleven. Vlaams Parlementslid Kathleen Krekels kreeg zo de kans om een exlusieve blik achter de schermen te werpen bij BASF. "De stage gaf me inzicht over hoe bedrijven als BASF investeren in innovatie, toekomstgericht denken en deelnemen aan de maatschappij", aldus Krekels. "Nog meer dan voorheen ben ik ervan overtuigd dat TSO de weg is die leerlingen moeten volgen wanneer zij in bedrijven als BASF terecht wensen te komen. De vokastage bevestigde dat duaal leren een win-win oplevert voor leerling, school en bedrijf."

Parlementsleden krijgen via de bedrijfsstages de kans om het reilen en zeilen van een onderneming mee te maken en hun ervaringen mee te nemen naar het parlement. Zo ging Vlaams volksvertegenwoordiger Jelle Engelbosch aan de slag bij Punch Powertrain in Sint-Truiden. "Punch heeft hier zijn hoofdzetel en onderzoeksfaciliteiten. We moeten actief meewerken om dit bedrijf zoveel mogelijk te ondersteunen, zowel vanuit het stadsbestuur als vanuit Vlaanderen."

Ook Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere ging tijdens zijn vokastages op zoek naar antwoorden. "Europese regels baren bedrijven kopzorgen. Dankzij de vokastage ging ik met ontbijtgranenproducent Mulder over die dossiers in overleg."

Voka is met dit project niet aan zijn proefstuk toe. Al 26 jaar wil Voka met de bedrijfsstages ondernemers en politici dichter bij elkaar brengen om te peilen naar de uitdagingen en kansen op de werkvloer. "Ik vind het belangrijk om als politicus de vinger aan de pols te houden. Dat is ook één van de redenen waarom ik ieder jaar met veel enthousiasme deelneem aan de vokastages", aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Andries Gryffroy.

Meer over informatie over de vokastages vind je terug op www.vokastages.be

Contactpersoon

IMU - vzw - OBD
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant