Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Meer dan 4000 bezoekers op Bedrijvencontactdagen Brugge

Meer dan 4000 bezoekers op Bedrijvencontactdagen Brugge

  • 28/10/2022

In navolging van de succesvolle Bedrijvencontactdagen in Kortrijk, lanceerden Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en Kortrijk Xpo het initiatief nu voor het eerst in de provinciehoofdplaats Brugge. Op 26 en 27 oktober vond de eerste editie van de Bedrijvencontactdagen Brugge plaats in het gloednieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC). Met meer dan 160 exposanten en meer dan 4000 bezoekers heeft de eerste Brugse editie haar start niet gemist. Het b2b-netwerkevenement zal voortaan in Brugge plaatsvinden in de even jaren, Kortrijk wordt de trekpleister voor de oneven jaren. 

Bedrijvencontactdagen Brugge officiële opening

Na Kortrijk hebben Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en Kortrijk Xpo opnieuw de handen in elkaar geslagen voor de organisatie van een uniek en groots netwerkevenement. Op woensdag 26 en donderdag 27 oktober vond de eerste editie van de Bedrijvencontactdagen Brugge plaats in het gloednieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC). De Brugse editie kwam er op vraag van bedrijven en exposanten van de tweejaarlijkse Bedrijvencontactdagen in Kortrijk.

"Het concept en de doelstelling zijn eenvoudig: zakendoen in eigen regio", legt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen, uit. "Fysiek connecteren met bestaande en nieuwe partners en marktspelers is en blijft van cruciaal belang voor ondernemers. Gelet op de rijke economische context van ondernemend Noord-West-Vlaanderen, met o.a. twee kusthavens en een internationale luchthaven, kon Brugge – na Kortrijk – niet achterblijven."

Andere locatie, zelfde succesformule

Dat een editie in Brugge erg gewild was, bleek al vóór het event. "Tegen midden september was de beursvloer al volledig uitverkocht. Dat betekent: 164 bedrijven-exposanten", zegt Peter Vanbrackel, Exhibition Manager bij Kortrijk Xpo. "Met 4183 bezoekers heeft de eerste editie van de Bedrijvencontactdagen Brugge haar start niet gemist. Net zoals in Kortrijk werd het evenement opgebouwd op drie succesvolle pijlers: het fysiek samenbrengen van ondernemers en bedrijven, het aanreiken van businessopportuniteiten en het stimuleren van ondernemerschap."

Deze Bedrijvencontactdagen Brugge was de eerste van hopelijk vele edities in Brugge. Voortaan zullen de Bedrijvencontactdagen jaarlijks plaatsvinden: in Brugge in de even jaren, in Kortrijk in de oneven jaren.

Fysiek connecteren met bestaande en nieuwe partners en marktspelers is en blijft van cruciaal belang voor ondernemers.

Bert Mons

Uitbreiden van netwerk en kennis

Naast netwerken konden de exposanten en de bezoekers hun kennis verrijken tijdens het uitgebreide randprogramma. De officiële opening op 26 oktober stond in het teken van groei: tijdens het openingsevent gingen de topondernemers die mee aan de wieg stonden van Brugge.Inc (de Brugse cocreatiehub voor innovatieve start- en scale-ups) met elkaar in gesprek. Het netwerkmoment met hen en de jonge ondernemers van Brugge.Inc daarna gaf creatieve zuurstof om de beursvloer te betreden.

Specifiek voor exposanten organiseerde Voka West-Vlaanderen vóór de start van de tweede beursdag een b2b-speeddate: een informele netwerksessie waarbij de exposanten op korte tijd heel wat nieuwe contacten konden maken en linken met bedrijven uit hun regio.

Ook de nabijheid van de haven ging niet ongemerkt voorbij: samen met VDAB en Apzi-Voka organiseerde Port of Antwerp-Bruges een jobbeurs waar havenbedrijven hun uiteenlopende vacatureaanbod voorstelden.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag