Skip to main content
  • Nieuws
  • Meer dan 12.000 Vlamingen namen deel aan de Grote Voka OndernemingsQuiz

Meer dan 12.000 Vlamingen namen deel aan de Grote Voka OndernemingsQuiz

  • 14/06/2018

De afgelopen twee maanden kon je overal in Vlaanderen aan de gevel van meer dan 400 bedrijven oranje spandoeken spotten met daarop een quizvraag over het betreffende bedrijf. Met deze actie wilde Voka 10.000 Vlamingen uitdagen om mee te spelen met de Grote Voka OndernemingsQuiz. En dat opzet is meer dan geslaagd. De quiz bereikte maar liefst 1.054.604 Vlamingen, waarvan zo’n 12.697 quizzers.

Op 16 april ging de Grote Voka OnderneminDeelnemers van de VokaquizgsQuiz officieel van start. Via radiospots en social media werd de campagne bekend gemaakt. Hiermee werden meer dan 1 miljoen Vlamingen bereikt. Voor Voka was deze actie een manier om de Vlaamse bedrijven, die vaak tot de wereldtop behoren, extra in de kijker te zetten. Zo kon je naast het meespelen met de quiz, ook meer informatie over de bedrijven terug vinden op de Wall of Fame. Een succes zo blijkt, want 76.800 Vlamingen namen een kijkje op de website en toonde daarmee hun interesse voor onze Vlaamse bedrijven.

Het opzet van de campagne? Zo’n 10.000 Vlamingen aan het quizzen krijgen. En daar is Voka zeker in geslaagd. Meer dan 12.000 quizzers hebben in de eerste Grote Voka OndernemingsQuiz hun kennis getest over de Vlaamse bedrijven. Velen waagden zich zelfs aan een tweede ronde voor een nog betere score. Want met een score van 7 op 10 of meer kon men kans maken op tal van leuke prijzen, waaronder een plooifiets, iPad of barbecue.

Naast meespelen als individu kon je ook meespelen met je bedrijf. Een competitie onder collega’s waar je ook nog eens mee in de prijzen kon vallen. Zo’n 817 bedrijven gingen de uitdaging aan en ontdekten zo of ze een quizkampioen in huis hebben.

Voka is tevreden met het eindresultaat. De wedstrijd mag dan wel afgelopen zijn, meespelen kan nog heel de zomer.

Test je kennis (weliswaar zonder in de prijzen te vallen) op www.vokaquiz.be

Imu Salesforce
IMU Multiburo
ING
SD  Worx