Skip to main content
Map
 • Nieuws
 • Meer bedrijven internationaliseren dankzij het project At Anchor in Flanders

Meer bedrijven internationaliseren dankzij het project At Anchor in Flanders

 • 22/02/2019

Met steun van EFRO, het Hermes Fonds en Voka zullen er meer bedrijven geholpen kunnen worden in hun internationaliseringsproces.

De doelstelling van het Vlaamse project ‘At Anchor in Flanders’ is drieërlei: 

 1. Meer Vlaamse bedrijven met potentieel doen internationaliseren.
 2. Vlaamse start-ups sensibiliseren, informeren en oriënteren.
 3. Meer bedrijven verankeren in Vlaanderen het belang van internationalisatie aantonen door sensibilisering, informatie en kennisuitwisseling.

De doelgroepen  zijn: 

 1. Kmo’s.
 2. Start-ups (scale-ups).
 3. Ervaren bedrijven en CEO's van de Vlaamse vestigingen die deel zijn van een multinational.

Het project loopt tot 31/10/2020 en wordt door 6 Voka - Kamers van Koophandel uitgevoerd waaronder Voka West-Vlaanderen.
Het volledige aanbod is gratis voor de deelnemende bedrijven en bestaat onder meer uit:

 1. Gratis webinars om kmo’s te informeren over internationaal zakendoen per thema zoals douane, logistiek, financiën, juridisch enz… 
 2. Gratis infosessies waar ondernemers hun success story brengen om bedrijven die nog niet internationaal zijn te inspireren en aan te moedigen om ook internationaal te gaan.
 3. Gratis door Voka georganiseerde matchmaking tussen Vlaamse kmo's met internationaal potentieel en begeleiders, experten en /of partners met internationale ervaring en kennis. Dit via speeddatings, infosessies ea. Dit in samenwerking met bijvoorbeeld outplacement bureau's, (Belgian senior) consultants, venture capitalists, PMV, Vlaams Management Associatie, BNI, service clubs, Business angels, enz… Geïnteresseerde bedrijven kunnen hier terecht voor meer info of om zich kandidaat te stellen.
 4. Gratis infosessies over hoe een internationale strategie uitwerken.
 5. Er zal tijdens de projectperiode ook aandacht gaan naar de internationale bedrijven die gevestigd zijn in Vlaanderen in functie van het behoud van de tewerkstelling in onze Vlaamse regio. Het opzet is een nog duurzamere relatie op te bouwen met deze ondernemingen en onrechtstreeks met hun buitenlandse moedermaatschappij.

Meer info

Bedrijven met interesse in één van de bovenstaande activiteiten/diensten gelieve zich te melden bij Kaat Creupelandt via kaat.creupelandt@voka.be of 056 23 50 58.

In samenwerking met

At anchor flandersAt Anchor Flanders

Contactpersoon

Kaat Creupelandt

Manager Member Services

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag