Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Mechelse onderneemster doet opmerkelijke pitch op grootste techbeurs ter wereld

Mechelse onderneemster doet opmerkelijke pitch op grootste techbeurs ter wereld

  • 16/01/2024

CES-beurs Las Vegas: Voka Mechelen-Kempen biedt springplank voor ondernemers aan 
De Mechelse onderneemster Axelle Moortgat van Voltex Energy staat voor een doorbraak op de Amerikaanse tv. Tijdens de CES Technologiebeurs in Las Vegas heeft ze met haar pitch de aandacht getrokken van 'Shark Tank', een tv-programma met een miljoenenpubliek waar ondernemers hun idee pitchen. 

Met Voltex Energy heeft ze een online platform ontwikkeld om overtollige elektriciteit te verkopen. Moortgat maakt deel uit van een groep ondernemers die met Voka Mechelen-Kempen op Trendsafari is op de grootste technologiebeurs ter wereld.

Over een maand weet ze of de doorbraak in de Verenigde Staten er effectief komt. Maar Axelle Moortgat heeft alleszins indruk gemaakt met haar pitch. Dat deed ze voor het programma 'Shark Tank' dat wekelijks 4 miljoen kijkers heeft. Het programma is te vergelijken met 'Leeuwenkuil' of 'Dragons' Den' dat een aantal jaren terug te zien was op de Vlaamse en Nederlandse televisie. Dat ze aan de preselectie mocht deelnemen is al uniek. 'Shark Tank' focust zich vooral op Amerikaanse ondernemers.

"Met Voltex Energy heb ik een online platform ontwikkeld dat prosumenten en consumenten met elkaar verbindt om overtollige elektriciteit te verkopen. Daar hangt een uniek matchingalgoritme aan vast zodat de gebruiker én verbruiker het beste rendement krijgen", zegt Moortgat. 

Mechelse onderneemster doet opmerkelijke pitch op grootste techbeurs ter wereld

Springplank

Moortgat maakt deel uit van een tiental ondernemers die met Voka Mechelen-Kempen op Trendsafari is op de CES-beurs in Las Vegas. Dat is de grootste technologiebeurs ter wereld. "Wat Axelle doet is een heel mooi voorbeeld voor andere ondernemers. Met onze Voka-Kamer bieden we hen op zo'n safari en op andere missies een springplank aan. Om hun netwerk te verbreden, om hun product of dienst in de kijker te zetten of om zelf nieuwe ideeën mee naar huis te nemen. Die springplank willen we blijven aanbieden", zeggen Arne Vanlaer en Donaat Dieryck van Voka Mechelen-Kempen.

"We zijn nu met 14 ondernemers op stap. Op zo'n missie zorgen we voor een totaalpakket. Zo bezoeken we hier onder meer de MSG Sphere en Vegas Loop en het Black Fire Innovation Lab, een samenwerking tussen de universiteit van Nevada Las Vegas en de casino- en gamingindustrie. Al die trends pikken we op en nemen we mee naar huis."