Skip to main content
 • Nieuws
 • Match made in heaven met buitenlands talent

Match made in heaven met buitenlands talent

 • 19/01/2021

Heeft u vacatures waar geen geschikte kandidaat voor gevonden wordt? 
Zoekt u ondanks corona nog steeds young potentials? 
Staat u open voor diversiteit?
Omarmt u innovatie in uw onderneming? 
Krijgt u graag potentiële kandidaten vrijblijvend op een presenteerblaadje? 
Dan is het Match-project misschien wel iets voor u!

Met het Match-project willen we ondernemingen in contact brengen met het onbekende. Het project zoekt namelijk specifiek op vraag en volgens de nood van de onderneming naar de juiste, relevante hoogopgeleide profielen in Nigeria en Senegal, en biedt op vrijblijvende basis en kostenloos een overzicht aan van jonge, hoogopgeleide kandidaten met de juiste competenties. Landen met young potentials die hun skills en talent niet in eigen land kunnen ontplooien.

Wij zoeken naar de perfecte match voor uw vacature!

Buiten de eigen landsgrenzen kijken, het vraagt een andere mindshift. Onbekend is onbemind. Net daarom zorgen we vanuit het project voor een volledige begeleiding, ondersteuning en ontzorging.

Belangrijk: Buitenlands talent zal binnen een aantal jaar een noodzaak zijn om vacatures in te vullen. U begint er dus best op tijd aan!

Hoe gaat het Match-project exact in zijn werk?

Match-project

 

 • We luisteren naar uw noden als onderneming. Vul het formulier in zodat we in contact kunnen komen. Zo kunnen we overleggen welke profielen en competenties u nodig heeft. Registreren houdt geen enkele verplichting in als onderneming!
   
 • U stuurt ons uw vacatures voor hooggekwalificeerde technische profielen. Op basis van de vacatures van geïnteresseerde Belgische bedrijven, zal een intensief aanwervingsproces worden opgestart in Senegal en Nigeria. Geïnteresseerde kandidaten zullen vooraf gescreend worden door een selectiepanel bestaande uit de lokale arbeidsmarktagentschappen, IOM en VDAB. Hier zijn geen kosten voor u als onderneming aan verbonden!
   
 • We begeleiden u bij het selectieproces en zorgen ervoor dat aan de hoogste aanwervingsnormen voldaan wordt (inclusief technische vaardigheden en kennis van het Engels/Frans). Vervolgens zal het selectiepanel de Belgische bedrijven voorzien van de top 5 beste kandidaten. De bedrijven voltooien dan het aanwervingsproces (zonder verplichting tot aanwerving) door de kandidaten te ontmoeten, (Skype) interviews te houden of hun vaardigheden te testen.
   
 • IOM en VDAB zorgen voor de administratieve en logistieke voorbereiding, alsook de opleiding van de kandidaten vóór hun vertrek naar België.

Wilt u meer weten? Hier vindt u alvast meer informatie over het project (EN).

 

Voka West-Vlaanderen  Voka Oost-Vlaanderen logo EU UN migration  VDAB    AGORIA   Eurochambers

 

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies/Menselijk kapitaal

Interesse in het Match-project?

Laat hieronder uw gegevens na!

Klik hier