Skip to main content
Map
 • Nieuws
 • Match made in heaven met buitenlands talent

Match made in heaven met buitenlands talent

 • 19/01/2021

Heb je vacatures waar je nog geen geschikte kandidaten voor hebt? Zoek je ondanks corona nog steeds young potentials? Sta je open voor diversiteit? Omarm je innovatie in jouw onderneming? Krijg je graag potentiële kandidaten vrijblijvend op een presenteerblaadje? Dan is het Match-project misschien wel iets voor jou!

Met het Match-project willen we ondernemingen in contact brengen met het onbekende. Het project zoekt namelijk specifiek op vraag en volgens de nood van de onderneming naar de juiste, relevante hoogopgeleide profielen in Nigeria en Senegal. Je krijgt op vrijblijvende basis en kostenloos een overzicht van jonge, hoogopgeleide kandidaten met de juiste competenties die hun skills en talent niet in eigen land kunnen ontplooien.

Wij zoeken naar de perfecte match voor jouw vacature!

Buiten de eigen landsgrenzen kijken, het vraagt een andere mindshift. Onbekend is onbemind. Net daarom zorgen we vanuit het project voor een volledige begeleiding, ondersteuning en ontzorging.

Belangrijk: Buitenlands talent zal binnen een aantal jaar een noodzaak zijn om vacatures in te vullen. Je begint er dus best op tijd aan!

Hoe gaat het Match-project exact in zijn werk?

Match-project

 

 • We luisteren naar jouw noden als onderneming. Vul het formulier in zodat we je kunnen contacteren. Zo kunnen we overleggen welke profielen en competenties je nodig hebt. Registreren houdt geen enkele verplichting in als onderneming!
   
 • Je stuurt ons jouw vacatures voor hooggekwalificeerde technische profielen. Op basis van de vacatures van geïnteresseerde Belgische bedrijven, wordt een intensief aanwervingsproces opgestart in Senegal en Nigeria. Geïnteresseerde kandidaten worden vooraf gescreend door een selectiepanel bestaande uit de lokale arbeidsmarktagentschappen, IOM en VDAB. Hieraan zijn voor jou als onderneming geen kosten verbonden!
   
 • We begeleiden je bij het selectieproces en zorgen ervoor dat aan de hoogste aanwervingsnormen voldaan wordt (inclusief technische vaardigheden en kennis van het Engels/Frans). Vervolgens voorziet het selectiepanel de Belgische bedrijven van de top 5 kandidaten. De bedrijven voltooien dan het aanwervingsproces (zonder verplichting tot aanwerving) door de kandidaten te ontmoeten, (skype) interviews te houden of hun vaardigheden te testen.
   
 • IOM en VDAB zorgen voor de administratieve en logistieke voorbereiding, en de opleiding van de kandidaten vóór hun vertrek naar België.

Wil je meer weten? Hier vind je alvast meer informatie over het project (EN).

 

Voka West-Vlaanderen  Voka Oost-Vlaanderen logo EU UN migration  VDAB    AGORIA   Eurochambers

 

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies / Menselijk kapitaal

Interesse in het Match-project?

Laat hieronder uw gegevens na!

Klik hier