Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Martine Fournier op Voka Zomerstage bij Parmentier Autobus

Martine Fournier op Voka Zomerstage bij Parmentier Autobus

  • 20/09/2022

Op maandag 12 september ging Vlaams Parlementslid voor cd&v Martine Fournier op Voka Zomerstage bij Parmentier Autobus in Waregem. 

Martine Fournier Voka Zomerstage Parmentier Autobus

De morgenstond had goud in de mond voor Vlaams Parlementslid Martine Fournier (cd&v) tijdens haar Voka Zomerstage op 25 september bij Parmentier Autobus te Waregem.

Om 5.30 uur zorgde zaakvoerder Stefan Meersseman voor een hartelijke ontvangst van zijn ‘stagiaire’ met een stevig ontbijt en voldoende koffie om de ochtend door te komen. De vroege start zorgde er voor dat Fournier de uitritcontroles van de chauffeurs kon meemaken.

Parmentier is een naam als een klok in de regio, het bouwt al bijna 100 jaar aan mobiliteitsoplossingen op maat van bedrijven, organisaties en lokale besturen. Zo is Parmentier – dat actief is met 40 chauffeurs en 25 bussen – al jaren een bevoorrecht partner voor De Lijn. Het bedrijf trekt ook voluit de duurzaamheidskaart en heeft de ambitie om de vloot de komende jaren te elektrificeren.

Fournier volgde enkele interne meetings mee en kon in gesprek gaan met enkele chauffeurs, waarbij ook enkele pijnpunten voor de sector werden blootgelegd. De Voka Zomerstage werd verdergezet bij VDL Bus & Coach in Roeselare. De busproducent produceert enkel nog elektrische bussen en is bovendien een van de leveranciers van Parmentier. Na een overzicht van de sector en de ambities van VDL, kreeg Fournier als afsluiter de kans om een kijkje te nemen op de werkvloer van de historische site. Binnen enkele maanden verhuist de volledige site naar een nieuwe locatie in Roeselare, waar de CO2-neutrale fabriek de modernste bussenfabriek van Europa moet worden.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag