Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Mark Ponet (ITC Belgium): "Blokkeer het gevaar van dataverlies"

Mark Ponet (ITC Belgium): "Blokkeer het gevaar van dataverlies"

  • 03/02/2021

Mark Ponet is bestuurder van IT-dienstverlener ITC Belgium en ziet het belang van cybersecurity voor bedrijven toenemen. Hij getuigt erover in de rubriek Het Schaduwkabinet van ons magazine Bedrijvig Limburg.

"De coronacrisis leerde ons dat digitale communicatie op afstand meer dan ooit alternatief nummer één is geworden voor veel bedrijven. Dat biedt enorme mogelijkheden voor thuiswerk, maar dit vraagt ook een andere aanpak voor de bescherming van de bedrijfsdata. Ondernemingen onderschatten nog te vaak de waarde van die data. Voor accountants of advocaten vormen die bijvoorbeeld hét bestaansrecht van hun onderneming.

"Na de versnelde digitalisering sinds de coronacrisis moeten we attent zijn voor het gevaar van dataverlies."

Het is erg spijtig om te zien dat klanten ons vaak aanspreken als het kwaad al is geschied. Een medewerker kan per ongeluk data kwijtspelen of belangrijke bedrijfsinfo of data meenemen naar zijn of haar volgende job. Er bestaan nochtans oplossingen die ervoor zorgen dat alle data binnen het bedrijf blijven.

Mobile device management (MDM) laat bijvoorbeeld toe om al je professioneel gebruikte smartphones, tablets en laptops centraal te beheren. Bedrijfsdocumenten of andere belangrijke data kan je ook beschermen met Azure Information Protection (AIP). Zo voorkom je dat data (on)bewust bij ongewenst publiek terechtkomen.

Als iemand uit je organisatie vertrekt, kan het gebruik van alle data eenvoudig ontzegd worden. Dat is niet alleen belangrijk voor je onderneming maar evenzeer voor je gemoedsrust als ondernemer."

Ben jij al voorbereid op een cyberaanval?

Weet dat vandaag 1 op 4 van de KMO's op één of andere manier te maken krijgt met dreigingen vanuit het internet. Dat maakt van cybersecurity een prioriteit en een absolute must-have voor ieder bedrijf, groot of klein. Tijdens 3 interactieve sessies vanaf maart worden je technieken en processen aangereikt om het bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen.

>> Meer info over het digi-LAB Cybersecurity <<

Contactpersoon

Sebastien Conings

Adviseur innovatie & digitalisering

Hulp nodig met je digitalisering?

We bieden je een uitgebreid aanbod van trajecten, opleidingen en netwerken, zodat je de juiste stappen neemt richting digitalisering. Ongeacht in welke fase van het digitaliseringsproces je bedrijf zich bevindt. 

Ontdek hier hoe we je kunnen helpen.

Artikel uit publicatie