Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Marina Doggen: "Je wil medewerkers die op de juiste manier hun techniciteit gebruiken"

Marina Doggen: "Je wil medewerkers die op de juiste manier hun techniciteit gebruiken"

  • 05/03/2021

Marina Doggen is CEO van zonnepanelen-installateur Gutami Solar en ervaart een tekort aan technisch talent. Daarom steunt ze onze FIRST Lego League. Ze getuigt erover in de opinierubriek Het Schaduwkabinet van ons magazine Bedrijvig Limburg.

Het tekort aan technisch talent is geen onbekend probleem, maar wordt steeds meer voelbaar. Gutami Solar kent dan wel een sterke organische groei, deels wordt die ook afgeremd door een tekort aan de juiste vakmensen. We kunnen bij wijze van spreken meteen vier of vijf extra technici de baan opsturen als we het juiste talent vinden.

Hiervoor zoeken we mensen met een doorgedreven technische kennis. Dat zijn experts die een technische opleiding volgden en ook de nodige ervaring kunnen voorleggen. Je wil medewerkers die op de juiste manier hun techniciteit gebruiken.

Je hebt technici die naar een werf gaan en uit gemakzucht naar de snelste oplossing zoeken en bijvoorbeeld alles vervangen. Wij willen mensen die nadenken en alle opties overwegen, zodat we de meest duurzame oplossing voor een probleem vinden. Da’s in ieders voordeel.

Je moet ze dan wel vinden en daarom is de FIRST LEGO League voor ons zo belangrijk. Je wil kinderen stimuleren om die techniciteit te ontdekken, zodat onze bedrijven kunnen blijven streven naar de best mogelijke dienstverlening. 

Meer weten over de FIRST Lego League? Neem hier een kijkje. 
 

Contactpersoon

Kristof Thijs

Coördinator Onderwijs

Artikel uit publicatie