Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Marianne Verhaert (Open VLD) doet aan orderpicking bij Bleckmann

Marianne Verhaert (Open VLD) doet aan orderpicking bij Bleckmann

  • 11/08/2021

Marianne Verhaert (federaal parlementslid en Burgemeester van Grobbendonk) werd op 19 juli voor haar stagedag in het kader van de Voka Zomerstages ontvangen op de site van Bleckmann te Grobbendonk door site manager Tom Leunckens.

De acties en stappen die genomen worden na de klik van aankoop op een webshop zijn vaak een blinde vlek in het aankoopproces alsook de werkwijze waarop de pakjes samengesteld worden en de orders worden opgevolgd.

De stage bij Bleckmann heeft Marianne de unieke inkijk gegeven bij de ins en outs van dit proces. Daarnaast werden de andere diensten die Bleckmann aanbiedt aan hun klanten in portefeuille toegelicht zoals het beleveren van winkels.

Marianne heeft zelf orders kunnen maken met behulp van een automatische “Chuck”. Dit is een soort van automatische kar die de werknemers begeleidt naar de juiste plaatsten van pick-ups voor de orders in het magazijn en hen ook aangeeft bij welke bestellingen deze items horen. De “Chuck” geeft ook aan de medewerker automatisch aan wat de meest efficiënte looproute is in het magazijn om de orders te volbrengen. Zij heeft het verwerkingsproces mogen finaliseren en de orders verpakt en klaargemaakt voor verzending aan een werkstation. De mate van automatisering heeft een grote indruk gemaakt bij stagiaire Marianne Verhaert. De uitgebreide klantenportefeuille en de aankomende nieuwe klanten van Bleckmann hebben haar weten te imponeren.

Bleckmann heeft enorm veel werk verzet tijdens de Corona crisis met respect voor alle geldende regels. De gerealiseerde omzet lag uiteindelijk hoger dan de verwachtingen.

Voor hun site van Grobbendonk klopt het dat zij een sprong van vijf jaar vooruitgang gerealiseerd hebben in 1 jaar dit door de vele optimalisaties die werden doorgevoerd en ook mede door de digitalisering van de globale maatschappij. Ondanks de grote drukte bij de leveringen van pakjes heeft Bleckmann slechts een minimale hinder ondervonden.

LI - RECORE
imu - vzw - dieteren
AW_Welt_6stappenplan
Proximus