Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Maatschappelijk verantwoord bouwen met beton

Maatschappelijk verantwoord bouwen met beton

  • 31/03/2023

Specialist in prefab sierbeton op maat. Van dorpels en dekstenen tot terrassen, van straatmeubilair tot interieurbeton: op heel wat plaatsen in Vlaanderen realiseert Claes Sierbeton uit Pelt mooie projecten. Sinds 2009 wordt dit bedrijf gerund door Frank Claes en schoonbroer Rowan Mennen. Dat doen ze vol passie én met aandacht voor duurzaam ondernemen. Plato Punch Metals – Annelies & Co biedt hen hierbij extra inspiratie.

Claes Sierbeton


 

Het was grootvader Claes die in 1956 begon met het vervaardigen van betonblokken en brievenbussen. Onder leiding van de vader van Frank specialiseerde Claes Sierbeton zich gaandeweg in de productie van prefab elementen in architectonisch beton op maat. Als derde generatie zaakvoerders hebben Frank en Rowan het familiebedrijf verder op de kaart gezet als partner voor bouwbedrijven en aannemers buitenaanleg van openbare buitenruimte. “We zijn ook actief in dakwerken, met een specialisatie in natuurleien en leipannen”, geeft Frank aan.

Nieuw bedrijfsgebouw: duurzaam en toekomstbestendig

In 2020 verhuisde het team van Claes Sierbeton naar een splinternieuw bedrijfspand in Pelt. “Door de verhuis van Achel naar het Nolimpark Pelt kunnen we nog meer inzetten op duurzaamheid, een thema dat we hoog in het vaandel dragen”, zegt Frank. “We investeerden ruim 2 miljoen euro in nieuwe productieruimte, kantoren, inspiratiezone en faciliteiten voor onze medewerkers. In ons gebouw maken we gebruik van slimme lichtschakelaars, waardoor de verlichting automatisch wordt uitgeschakeld. We hebben onze machines uitgerust met energievriendelijke oplossingen, en via zonnepanelen wekken we zelf elektriciteit op. Ook waterbeheer pakken we grondig aan, met onder meer opgevangen regenwater dat we gebruiken in onze productieprocessen.”

"De zoektocht naar nieuw talent verloopt niet van een leien dakje."

Investeren in talentmanagement

Door de uitgebreide expertise in de afdelingen sierbeton en dakwerken is het orderboekje van het familiebedrijf goed gevuld. Voor die opdrachten zijn vakmensen broodnodig. Frank en Rowan sparen kosten noch moeite om hun collega’s aan boord te houden én om nieuw talent aan te trekken. “Ons nieuwe bedrijfsgebouw biedt onze ploeg een aangename en gezonde werkomgeving. Bovendien organiseren we regelmatig leuke teambuildingactiviteiten. De zoektocht naar nieuw talent loopt – letterlijk en figuurlijk – niet van een leien dakje. Kandidaten die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken, ongeacht hun nationaliteit of afkomst, zijn welkom bij ons.”

Innovatief maatwerk

Innovatief maatwerk leveren ze vooral aan aannemers van gebouwen en infrastructuur, met producten die een leven lang meegaan. Dat is waar Claes Sierbeton voor staat. “Dankzij onze ligging in Noord-Limburg bedienen we trouwens klanten uit zowel België als Nederland”, bevestigt Frank. “De regio rond Eindhoven – momenteel een grote groeipool – is voor ons een belangrijke afzetmarkt. Dit resulteerde dit jaar in een nominatie als Trends Gazellen.”

Plato-traject als inspirator

“Met collega-ondernemers uit Noord-Limburg is het alleszins fijn afspreken tijdens het Plato-traject ‘Punch Metals – Annelies & Co’ van Voka. Kennis en ervaring delen met gelijkgestemde zielen uit de regio is verrijkend en waardevol. Ondanks mijn drukke agenda als bestuurder maak ik dan ook graag tijd vrij voor de Plato Punch Metals – Annelies & Co-sessies. Zo kan ik even afstand nemen van de dagelijkse zakelijke beslommeringen en samen met collega-ondernemers strategische thema’s bespreken. Die wisselwerking levert telkens opnieuw verfrissende ideeën op!”

Is dit iets voor jou?

Wil je graag meer info over Plato?

Neem dan even contact op met Lien of Phaedra of neem een kijkje op de webpagina van Plato.

Klik hier

Contactpersonen

Phaedra Jordens

Adviseur Plato

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Wil je weten wat Plato voor jou kan betekenen?

Phaedra gaat hier in een vrijblijvend één op één gesprek dieper op in. 

Maak een vrijblijvende afspraak

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie