Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Aantal werklozen in Maasmechelen daalt spectaculair

Aantal werklozen in Maasmechelen daalt spectaculair

  • 30/05/2018

Onder het motto ‘exceptionele evenementen voor exceptionele ondernemers’ organiseerde de gloednieuwe ondernemersclub Maaslandia gisteren haar kick-off. De meer dan 100 aanwezigen beleefden een schitterende avond, maar voor Notaris Tom Colson schitterde de avond nog net iets meer. Hij won een echte diamant.

Maaslandia
Bart Truyens (VIP Clean), Els Lambrichts (Voka – KvK Limburg), Giuliano Bruno (Group Bruno), Luc Meers (Mecam), Kris Claes (Voka – KvK Limburg), David Winkels (Value Retail) en Jan Baillien (E. Baillien).
Stefan Bollen (Verslegers, Bollen & Martens Verzekeringen) ontbreekt op de foto.

In het kader van SALVO (het Strategisch Actieplan voor Limburg van de Vierde Orde) dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg lanceerde is leren van mekaar voor ondernemers van groot belang. Daarom werd in Maasmechelen de Ondernemersclub Maaslandia opgestart.

 “Het zijn ondernemers die voor onze economische welvaart zorgen. En onze Maasmechelse ondernemers doen het extra goed. Het aantal vacatures steeg het laatste jaar dubbel zo veel als het Limburgse gemiddelde. En het aantal werkzoekenden daalde dubbel zo snel.” gaat David Winkels, voorzitter van Maaslandia, van start. “Het zijn onze excellente ondernemers, die dag in dag uit excellent werk leveren, die een excellente ondernemersclub verdienen.”

Kick-off

De kick-off zette alvast de toon. Na de ontvangst in de nieuwe Diamond Unit, ging het richting schachtbok op Connecterra. Daar werd officieel getoost op de start van de nieuwe ondernemersclub. Vervolgens werden de meer dan 100 aanwezigen verwend werden met allerlei Italiaanse lekkernijen van Giuliano. Kers op de taart was de een eetbaar gebak met het logo van Maaslandia. 

Verloting diamant

Het moment suprême van de avond was de verloting van een diamant. De winnaar werd uiteindelijkTom Colson van notarissen Colson & Fagard. “Amai, wat een prachtige verrassing! Deze kick-off was al geslaagd, maar voor mij nu toch net dat tikkeltje meer”, besloot Tom Colson.

Werkingsjaar

Het bestuur presenteerde ook het jaarprogramma voor 2018-2019. Gestart wordt met een debat naar aanleiding van de lokale verkiezingen. In december wordt tijd gemaakt voor het ‘warmste gebak’. De lente is ideaal voor een tournee langs verschillende Maasmechelse bedrijventerreinen, tijdens de grote ‘Vespa-ondernemers-tour’. En in de zomer laten de Maasmechelse ondernemers zich inspireren tijdens de ‘inspiring-speaker’-avond.