Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Maandelijkse podcast met alle ‘must-knows’ voor bedrijfsleiders

Maandelijkse podcast met alle ‘must-knows’ voor bedrijfsleiders

  • 02/02/2023

‘Blik op morgen’, zo heet de nieuwe maandelijkse podcast die Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland deze maand lanceert. In korte interviews van tien minuten beantwoorden eigen experts telkens drie actuele thema’s waar ondernemers mee worstelen. ‘Geen theoretische uitleg, maar echte ‘must-knows’ over nieuwe trends of regelgeving in domeinen als hr, mobiliteit, fiscaliteit, douane of cybersecurity’, legt communicatiemanager Pieter Leuridan uit.

Met de nieuwe podcast wil Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland ondernemers wegwijs maken in de stortvloed aan nieuwe wetgeving en informatie die ze dagelijks op zich af zien komen. Pieter Leuridan: ‘In onze organisatie hebben we een batterij specialisten die dat op de voet volgt. Via deze podcast willen we al die kennis en expertise op een handige manier toegankelijk maken voor elke ondernemer. Als er bijvoorbeeld een nieuwe fiscale maatregel wordt afgekondigd, heb je niet altijd tijd of zin om je door ingewikkelde teksten of websitepagina’s te werken. Dan volstaat het om ergens op een dood momentje in de file, of op de trein onze podcast te beluisteren. In een halfuurtje ben je dan helemaal bijgepraat.’

De eerste aflevering van ‘Blik op morgen’ heeft het over het verplichte opleidingsplan dat ondernemingen eind maart moeten indienen, de fiscaliteit van hybride bedrijfswagens die vanaf 1 juli ingrijpend verandert, en de impact van het nieuwe capaciteitstarief voor kmo’s en grote ondernemingen.

‘In onze podcast beantwoorden we de belangrijkste vragen, maar geven we ook handige tips en nuttige adviezen mee. We proberen de inhoud elke maand zo goed mogelijk af te stemmen op de actualiteit. En vooral: we willen laagdrempelig zijn, dus geen vakjargon.’

Beluister de podcast hier

De nieuwe podcast ‘Blik op morgen’ is vanaf deze maand gratis te beluisteren via Spotify, Apple Podcast, Google en de website van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Contactpersoon

Pieter Leuridan

Communicatiemanager

Beluister hier alle aflveringen

Podcast Antwerpen-Waasland

AW_Welt_6stappenplan