Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Maak kennis met Rob Heselmans, zaakvoerder van HST én Geodeet

Maak kennis met Rob Heselmans, zaakvoerder van HST én Geodeet

  • 01/03/2022

Rob Heselmans is een bezige bij. Dat is het minste wat je van de man kan zeggen. Hij is actief in het familiebedrijf HST en zijn eigen 3D-bedrijf Geodeet én vliegt in bijberoep rond met een helikopter. Als kers op de taart is hij ook pas vader geworden van een dochtertje. Alleen een superman kan alles combineren zoals hij. Maar het lukt wonderwel. Waarom? Omdat hij alles enorm graag doet. 

Gepassioneerde helikopterpiloot 

Zo’n één à twee keer per week vliegt Rob rond als helikopterpiloot. “Ik beschouw dat als een betaalde hobby en passie”, lacht hij. “Voor Heli & Co pik ik mensen op in Antwerpen en Luik en breng hen waar ze heen willen. Ook vlieg ik één keer in de week met iemand van Fluxys over de gasleidingen om te kijken of er geen onverwachte werken bezig zijn die schade kunnen veroorzaken aan de leiding.”

Medezaakvoerder in HST

De helft van de tijd is Rob actief als medezaakvoerder in HST. Na zijn studies industrieel ingenieur is hij meteen het bedrijf van zijn vader ingestapt. HST verkoopt, verhuurt, herstelt en onderhoudt machines voor tuinbouw, wegenbouw ... ‘Wat de klant ook vraagt, HST levert het’, is het motto. “Ik doe er de verkoop, marketing, klantenrelaties, structuur, organisatie, digitalisering ... Ik ben zowat overal in gegroeid”, lacht Rob. “Maar het is vooral het meten en de meetinstrumenten die me boeien. Hoe zet je een gebouw perfect waterpas, hoe leg je een oprit, terras of parking onder de juiste helling ... Ik volgde een speciale opleiding in Zwitserland om alle meetinstrumenten zelf snel én goed te herstellen en te kalibreren. Door de goede mond-tot-mond-reclame bleven we maar groeien.” 

Naar Geodeet

Rob ontdekte zijn tweede carrière toen er allerlei nieuwe toestellen op de markt kwamen zoals gps-meetstokken, totaalstations en 3D-laserscanners. “3D meten en digitalisering in de bouw boeien me enorm. Alweer die passie voor meten, niet? Ik volgde de nodige opleidingen en startte mijn eigen zaak Geodeet. In HST werken we met een fantastisch team van acht personen. Alles draait er werkelijk perfect en dat geeft me de ruimte om me de helft van de tijd op Geodeet te focussen.”

Rol van Jong Voka

Rob is actief lid van Jong Voka en de subgroep JOE (Jong Ondernemer Eigenaar). Hij volgde het opleidings­traject van Real Leaders en neemt soms deel aan de netwerkmissies. “Door deel te nemen aan aparte programma’s binnen Jong Voka bouw je een nog veel betere band op met gelijkgestemden. Ik word er omringd door jonge ondernemers en dat stimuleert mijn eigen ondernemerschap. Dat ik Geodeet heb opgestart, ligt gedeeltelijk aan dat netwerk, dat geef ik grif toe. Je ziet en hoort de rest bezig met hun initiatieven en dat motiveert je om ook iets te ondernemen. In plaats van op café te gaan, ga ik netwerken, en die avonden zijn altijd enorm interessant. Ik heb er nog lang niet genoeg van”, lacht Rob. 

“Door de goede mond-tot-mondreclame bleven we maar groeien.”

Rob Heselmans

Word nu lid van het strafste netwerk voor jonge ondernemers!  

Klik hier

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg

Artikel uit publicatie