Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Louis Jonckheere benoemd als CEO van het wintercircus

Louis Jonckheere benoemd als CEO van het wintercircus

  • 17/05/2023

Het wintercircus stelt Louis Jonckheere aan als eerste CEO. De 38 jarige Gentse technologie ondernemer zal samen met voorzitster Hilde Schuddinck de leiding nemen om het iconische gebouw om te toveren tot een inspirerende technologie hub.

Als medeoprichter van Showpad en In The Pocket heeft Louis Jonckheere bewezen een uitzonderlijke ondernemer te zijn. Beide bedrijven zijn uitgegroeid tot toonaangevende spelers in de internationale tech-sector. Zijn vermogen om innovatie te stimuleren, sterke teams te bouwen en technologie te laten aansluiten op de behoeften van de samenleving, maken hem de ideale keuze om het Wintercircus te leiden.

"Ik ben verheugd om aan boord te komen als CEO van Wintercircus", aldus Louis Jonckheere. "Dit is een unieke kans om ons bloeiend tech-ecosysteem te versnellen en zo een grotere impact te hebben op onze planeet en samenleving. Samen met onze community van ondernemers, onderzoekers, studenten en creatieve geesten, zullen we in het wintercircus de weg banen voor Vlaanderen om verder uit te groeien tot een wereldwijd erkend technologie hub."

"Dat een rasechte Gentenaar met zo’n indrukwekkend palmares het Wintercircus wil leiden, kan ik alleen maar toejuichen”, reageert Gents schepen van Economie Sofie Bracke. “Louis heeft niet alleen tonnen kennis en ervaring, ook zijn internationale netwerk is impressionant! De geknipte man, daar ben ik van overtuigd.”

Naast de benoeming van Louis Jonckheere als CEO, kondigt Wintercircus ook de benoeming aan van Hilde Schuddinck, Directeur Voka Regio Gent, als voorzitter van de raad van bestuur. Hilde Schuddinck is 15 jaar bijzonder actief in de wereld van start & scale-ups. Als een gewaardeerde en gerespecteerde leider in de Gentse zakelijke gemeenschap zal Hilde een cruciale rol spelen in het verbinden van het Wintercircus, de bedrijfswereld en de vele andere actoren waarop het zich richt.

“We hebben de voorbije jaren hard gewerkt om een geëngageerde en daadkrachtige groep aandeelhouders bij elkaar te brengen om met deze iconische plek en community geschiedenis en toekomst te schrijven", zegt Hilde Schuddinck. “Voorzitter worden is dan ook een hele eer. Ik kijk er naar uit om samen met Louis de visie en de missie om te zetten in een verhaal waar Gent en de rest van de wereld trots op kan zijn.”

Wintercircus zal haar deuren openen in maart 2024 en markeert een nieuw tijdperk van technologische vooruitgang en ondernemerschap in Vlaanderen. Het gebouw zal fungeren als een werk- en ontmoetingsplaats voor de tech community om samen de volgende generatie aan technologiebedrijven te bouwen. Daarnaast zal Wintercircus ook een publieke ruimte zijn waar technologische vooruitgang wordt tentoongesteld en besproken, maar ook ruimte zal zijn voor unieke horeca- & retail concepten en informele ontmoetingsruimte.

Met de benoeming van Louis Jonckheere als CEO en Hilde Schuddinck als voorzitter van de Raad van Bestuur, is Wintercircus goed gepositioneerd om zijn missie te vervullen en Vlaanderen te transformeren in een wereldwijd erkend technologiecentrum.

Over het wintercircus

Na een diepgaande gunningsprocedure geeft stadsontwikkelingsbedrijf Sogent het gerenoveerde Wintercircus voor 75 jaar in erfpacht aan TENT (Together for entrepreneurship, networking and technology).

Het consortium TENT steunt op een schare bekende (tech)ondernemers: Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten (Showpad), Lorenz Bogaert (Netlog), Jonas Dhaenens (Team Blue), Piet Maes(Sofico), Jan Hollez (Deliverect) Peter Hinssen (nexxworks), Koen De Clercq (Objective International), Alain De Taeye (TomTom), Griet Nuytinck (Anacura), Jeroen Lemaire (In The Pocket), Jeroen De Wit (Teamleader), Joris Van Der Gucht (Silverfin), Nele Van Damme en Koenraad Belsack (Upgrade Estate), Matthias Geeroms (Ota Insight), Ewout Meyns (Piesync), Thierry Geerts (Google), Jean-Marie de Buck van Overstraeten (Square Group), Bruno Lowagie en Ingeborg Willaert (Screensaver).

Ook de kennisinstellingen UGent, KU Leuven en imec nemen deel, net als Voka Oost-Vlaanderen, de stad Gent en IJV-IFAS vzw (de organisator van de Jaarbeurs Gent en Mahy Expo).

De raad van bestuur bestaat uit Jeroen Lemaire (In the Pocket) , Koenraad Belsack (Upgrade Estate), Roger Lemmens (Imec), Jeroen Vanden Berghe (UGent), Sofie Bracke (Stad Gent), Hilde Schuddinck (Voka) en Louis Jonckheere (Showpad).

Contactpersoon

Hilde Schuddinck

Gedelegeerd Bestuurder

OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024