Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Loes Vandromme op Voka Zomerstage bij Picanol

Loes Vandromme op Voka Zomerstage bij Picanol

  • 02/09/2022

Woensdag 31 augustus trok Vlaams Parlementslid Loes Vandromme (cd&v) naar Ieper voor haar Voka Zomerstage bij Picanol. 

Loes Vandromme Voka Zomerstage 2022 Picanol

In het kader van de Voka Zomerstages was Vlaams Parlementslid voor cd&v Loes Vandromme op woensdag 31 augustus te gast bij Picanol Group in Ieper, een gediversifieerde industriële groep die wereldwijd actief is op gebied van machinebouw, landbouw, voeding, energie en watermanagement.

De Ieperse vestiging van de groep behoort tot het ‘Machines & Technologies’-segment van de groep en omvat de activiteiten Weaving Machines (Picanol), gieterij en mechanische afwerking (Proferro) en elektronica-ontwikkeling en -productie.

Als Poperingenaar was Vandromme razend benieuwd om een kijkje te nemen bij Picanol, dat met ruim 1.500 werknemers een van de grootste werkgevers van de regio is. Tijdens de Voka Zomerstage kreeg Vandromme een uitgebreide presentatie over de structuur en segmenten van de groep door Johan Verstraete (Vice President Weaving Machines), gevolgd door een XL-rondleiding op de werkvloer, waar het theoretische aan het praktische gekoppeld werd.

Nadien sloot ook Cathy Defoor (Vice President Industries) aan bij de Voka Zomerstage om in gesprek te gaan met Vandromme over actuele topics, zoals de krapte op de arbeidsmarkt, de energiecrisis en de nood aan extra ruimte om te ondernemen. Uiteraard kon ook het thema onderwijs (duaal leren, stages, …) niet ontbreken, aangezien Loes Vandromme sterk inzet op onderwijs, vorming en sociale economie in het Vlaams Parlement.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag