Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Loes Vandromme op Voka Zomerstage bij Jan Yperman Ziekenhuis

Loes Vandromme op Voka Zomerstage bij Jan Yperman Ziekenhuis

  • 24/08/2023

In het kader van haar Voka Zomerstage ging Vlaams parlementslid Loes Vandromme (CD&V) een dag meedraaien bij het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper.

Loes Vandromme op Voka Zomerstage bij Jan Yperman Ziekenhuis

Op woensdag 23 augustus trok Vlaams parlementslid Loes Vandromme (CD&V) naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper voor haar Voka Zomerstage. Ze treedt in de voetsporen van Vicky Reynaert (Vooruit), die op 25 juli ook bij het Jan Yperman Ziekenhuis te gast was.  

Onder leiding van Algemeen Directeur Frederik Chanterie kreeg de Poperingse Loes Vandromme een uitgebreide rondleiding in de indrukwekkende nieuwbouw van het ziekenhuis. Zowel de kinderpsychiatrie, de afdeling revalidatie en CAD (collectieve autodialyse) zullen naar het nieuwe gedeelte verhuizen in de toekomst.

In de kinder- en jeugdpsychiatrie ‘Twoape’ zal ook de ziekenhuisschool worden geopend in samenwerking met Penta. Met dit initiatief wil het Jan Ypermanziekenhuis voldoen aan de acute nood aan kinderpsychiatrie in de Westhoek, wat sinds lange tijd een heikelpunt is in de regio en ook één van de stokpaardjes van parlementslid Vandromme.

De algemene rode draad door de vele gesprekken was de manier waarop het Ieperse ziekenhuis drempelverlagend wil werken en hoe ze zo de toegang naar medische hulp zo laag mogelijk wil houden.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag