Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Loes Vandromme (CD&V) te gast bij 5e grootste aardappelverwerker ter wereld (Aviko)

Loes Vandromme (CD&V) te gast bij 5e grootste aardappelverwerker ter wereld (Aviko)

  • 27/08/2021

Op dinsdag 24 augustus 2021 was Vlaams Parlementslid Loes Vandromme (CD&V) te gast bij Aviko te Proven. Aviko is wereldwijd marktleider in gekoelde frieten en één van de vier grootste aardappelverwerkende bedrijven ter wereld.

Vandromme werd ontvangen door de heren Philippe Debruyne en Marc De Wulf (beiden Plant Manager) en kreeg na een korte introductie een uitgebreide rondleiding in de productiesite waar onder meer frieten, gratins, kroketten en puree gemaakt worden. Na de rondleiding werd er toegespitst op het sterke interne opleidingsbeleid van het bedrijf dat toegelicht werd door HR Manager Evelyn Tyteca.

Deze focus werd enorm gesmaakt door Vandromme, die zelf pedagoog is van opleiding en ook eerste ondervoorzitter is van de Commissie Onderwijs in het Vlaams Parlement. Ze was vol lof over de vele opleidingen die de Aviko-medewerkers krijgen en de manier waarop het learning-proces gestructureerd en geïmplementeerd wordt bij het Provense bedrijf. Ook de HR-uitdagingen - zoals het vinden van voldoende personeel voor de nieuwe site in Poperinge die in september van start gaat – werden besproken.

De coronaproblematiek was eveneens een hot topic tijdens het bezoek. Aviko kende een volumedaling van 15 à 20% maar zit langzaam maar zeker weer op het pre-coronaniveau. Wat de frieten betreft, overstijgt de verkoop zelfs de cijfers van voor 2020. De coronamaatregelen kenden ook een impact op HR-niveau, zo verliepen de sollicitatiegesprekken stroever, was er minder instroom en konden buitenlandse stages niet plaatsvinden.

Aviko kijkt echter hoopvol naar de toekomst, met de officiële opening van de nieuwe site in Poperinge – waar Vandromme ook Eerste Schepen is – als klap op de vuurpijl.

imu - vzw - headoffice
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - obd
imu - vzw - Recupel
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - recupel
AW_Digitalisering
Proximus
imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov