Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Leuvense kunstenaar Maarten De Laet ontwerpt duurzame en innovatieve Voka ondernemersprijs

Leuvense kunstenaar Maarten De Laet ontwerpt duurzame en innovatieve Voka ondernemersprijs

  • 08/05/2023

Maarten De Laet creëert unieke award als Voka Ondernemingsprijs voor allereerste Nacht van de Gangmaker

Op donderdag 11 mei reikt Voka – KvK Vlaams-Brabant de allereerste Gangmakersprijs uit op de – ook al – allereerste Nacht van de Gangmaker. De winnaar krijgt de titel van Gangmaker 2023 en ontvangt een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen award. Voka-KvK Vlaams-Brabant klopte hiervoor aan bij de jonge Leuvense kunstenaar Maarten De Laet. Het design kwam tot stand in samenwerking met Ad Some Noise, een creatief bureau uit Leuven dat betrokken is bij de vormgeving van het evenement.

“Voka - KvK Vlaams-Brabant wil met het gangmakerstraject ondernemers een podium geven. We vonden het dan ook logisch om een Vlaams-Brabantse kunstenaar de kans te geven om hier een unieke award voor te ontwikkelen. En we zijn bijzonder tevreden met het resultaat. Want kunst en ondernemerschap, da’s een goeie match. Beide hebben een scheppende kracht, of het nu om creativiteit, innovatie of groei gaat,” aldus Kris Claes gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Vlaams-Brabant

Maarten De Laet creëerde een award die zowel duurzaam als innovatief is. Hij maakte daarvoor gebruik van verschillende moderne technieken zoals lasercutten, gerecycleerd plexiglas en een 3D geprint onderstuk. Het resultaat is een kunstwerk dat de perfecte balans is tussen traditionele ambachtelijke technieken en moderne innovatieve toepassingen.

In het creatieve proces heeft Maarten De Laet zich laten inspireren door interactieve en bewegende elementen. Die elementen weerspiegelen onder andere in het bewegend bolletje waar de naam van de winnaar op 11 mei zal in verschijnen. 

Contactpersoon

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder

imu - vzw - bebat
IMU - vzw - VDAB
MK - ACS - oktober
AW_Welt_6stappenplan
Proximus
imu - vzw - tijd
Film Fest Gent 2023
MK - Advertentie Van Dessel
IMU - vzw - INNI
AW_ad whitevideo tech@venture
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie VanRoey- nov