Skip to main content
Map

Leren-leven-werken-2050

  • 29/01/2020

In samenwerking met Thomas More Geel werkt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vanuit ICEcube, dé ondernemerschapshub van de hogeschool aan het project Leren-Leven-Werken-2050.

Een transitie-experiment wordt opgezet vanuit deze gedachte:
“Elke burger (16+) heeft zijn eigen (leer)loopbaan en komt regelmatig op een knooppunt in zijn leven waarop hij keuzes maakt. Niet enkel studenten of leerlingen leren maar elkeen met interesse, nieuwsgierigheid, talent neemt deel. Lerenden verwerven een breed pallet aan competenties, ook sociale skills. Leren is levensbreed leren met ruimte voor future skills zoals creativiteit en innovatie.

Leren-leven-werken-2050

Opleidingsverstrekkers zoals (hoger) onderwijs maar ook ondernemingen reageren snel, modulair en flexibel op economische en sociale maatschappelijke behoeftes. Elkeen leert door te participeren in projecten/challenges vanuit hun bedrijf, hun school, hun buurt en samenleving. Op deze manier versterken ze hun eigen competenties. Met het anders leren, leven en werken ervaren mensen impact op noden en behoeftes van de (lokale) samenleving en economie.

Een lokale regie brengt doelgericht opleidingsverstrekkers, ondernemingen, lerenden en werkenden bij elkaar via een netwerk van hubs. Participeren in een hub van leren en werken wordt beloond met alternatieve munten (credit coins). Deze alternatieve munt brengt flexibiliteit in het leren, leven en werken en heeft een reële waarde in het echte leven.”

Looptijd: 1 september 2019 tot 31 augustus 2022.
 
Dit project wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse Overheid.
Bijdrage vanuit ESF: 149.392,76 euro
Bijdrage vanuit VCF: 149.392,76 euro

In samenwerking met

Samenwerking ESF en Thomas More

 

MK - ACS - oktober