Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Leren en groeien met ambitieuze collega-ondernemers

Leren en groeien met ambitieuze collega-ondernemers

  • 27/03/2024

Deze maand gaan we op bezoek bij Domien Jouck, projectleider en intern preventieadviseur bij familiebedrijf DSSV – Transpo Daniëls in Heusden-Zolder. Sinds vorig jaar stippelt Domien als derde generatie mee de strategische lijnen uit. Samen met enkele familieleden en een team van gedreven medewerkers zet hij de ondernemersdroom van zijn grootouders verder, die in 1964 als schoorsteenvegers startten.

Domien Jouck
● Leeftijd: 32 jaar
● Aantal jaren zaakvoerder: 1
● Wat is jouw levensmotto? “You miss a 100% of the shots you don’t take”, samen met “Gaat niet bestaat niet.”

 

Na exact zestig jaar is DSSV – Transpo Daniëls uitgegroeid tot een ervaren industriële cleaner, riool­expert en vervoerder van vloeibaar afval. “Een van onze sterktes is dat we onze klanten van a tot z ontzorgen met onze eigen machines en voertuigen”, bevestigt Domien. “Gecombineerd met een uitgebreid team van vaste medewerkers zijn we zelf baas over onze planning en timing, en dus niet afhankelijk van onderaannemers.”

Gezonde bedrijfsgroei
De voorbije decennia heeft DSSV – Transpo Daniëls zijn activiteiten sterk uitgebreid. “De voorbije jaren zijn we sterk gegroeid, onder meer door te blijven inzetten op innovatieve diensten, hoogwaardige machines en een personeelsbeleid met oog voor warme familiewaarden”, aldus Domien. “Van industriële ruim- en reinigingswerken tot riool- en leidinginspectie, en van de aanleg van riolering tot tanktransport: zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht. Ondanks die sterke groei waken we erover dat we onze kwaliteit en service op niveau houden, met respect voor onze kernbedrijfswaarden. Een flexibele, kwaliteitsvolle en veilige aanpak, met zorg voor het milieu en focus op innovatie, daar zetten we hard op in.”

Inspirerend Plato-traject
Op een verstandige en organische manier groeien – zonder onnodige bedrijfsrisico’s te nemen – is dus de boodschap bij Domien en zijn collega’s. Een doelstelling die ook vaak opduikt bij collega-ondernemers die hij maandelijks ontmoet tijdens het Plato-traject. Domien: “Na een intensief Voka-parcours – met Jong Voka en twee Gen Y-trajecten – sloot ik zo’n vijf jaar geleden aan bij Plato. Die keuze heb ik me nog geen moment beklaagd! De maandelijkse Plato-avonden zijn voor mij immers een ideaal moment om even de waan van de dag achter mij te laten en zakelijke ideeën en ervaringen te delen met collega-ondernemers. Aan gespreksonderwerpen is er nooit gebrek, integendeel! Er valt telkens zoveel te bespreken, van het aanwerven van nieuw talent over financieel beheer tot nieuwe verloningstechnieken.”

Hechte deelnemersgroep
Omdat onze Plato-groep zo divers is samengesteld – met jonge en ervaren ondernemers uit tal van sectoren – steek ik van elke sessie wel iets op. Het blijft interessant om te zien hoe zakelijke uitdagingen in andere sectoren aangepakt worden. Luisteren naar elkaars verhalen werkt inspirerend en motiverend. En dat ik na al die jaren met sommige deelnemers een hechte vriendschap heb opgebouwd, is zonder twijfel de kers op de taart!

Contactpersoon

Joren Scheepers

Adviseur Plato

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?