Skip to main content
  • Nieuws
  • Leopold II-tunnel gesloten in de zomer – wat je moet weten

Leopold II-tunnel gesloten in de zomer – wat je moet weten

  • 06/07/2018

Je hebt het wellicht al gehoord of gelezen, maar vanaf zondag 1 juli is de Leopold II-tunnel volledig gesloten tot en met 31 augustus. Het is de eerste van drie zomersluitingen, aangezien de tunnel ook in de zomer van 2019 en 2020 gesloten wordt. 
 

Neem het openbaar vervoer…
De werken veroorzaken gegarandeerd hinder voor het autoverkeer. Daarom zorgen de NMBS, MIVB en De Lijn voor extra verbindingen en/of capaciteit.

Er is ook een gratis overstapparking voorzien op Parking C aan de Heizel met 1.000 plaatsen. Tussen 6.30 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds is er een gratis pendeldienst tussen de parking en het metrostation Koning Boudewijn. Zonder pendeldienst is dit slechts 10 minuten stappen.

… of de fiets
Fietsers krijgen op de as Keizer Karellaan – Leopold II-laan een ononderbroken fietsroute vanaf de Ninoofsesteenweg (N8) en de Steenweg op Zellik (N9). Aan de kruispunten komen fietslichten om veilig oversteken mogelijk te maken. Op de Leopold II-laan wordt de zijrijweg bovendien ook ingericht als fietsstraat.

Aangepaste verkeerssituaties in de binnenstad
Kom je toch met de wagen naar het centrum van Brussel? Hou dan rekening met enkele gewijzigde verkeerssituaties. 
Richting centrum is er slechts één rijstrook voor personenwagens. Bussen, hulpdiensten, taxi’s en motorrijders mogen op de andere rijstrook rijden. Dat blijft ook na de zomersluiting behouden.

Rond het Elizabethpark geldt enkelrichtingsverkeer tijdens de zomer en de Sainctelettesquare wordt ingericht als een rotonde met verkeerslichten.

Wees voorbereid!
Een overzicht van de tijdelijke verkeerssituaties en de extra verbindingen en frequenties van het openbaar vervoer vind je terug op de website van Brussel Mobiliteit.