Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Laat je op zondag 6 oktober verrassen door honderden bedrijven tijdens Voka Open Bedrijvendag

Laat je op zondag 6 oktober verrassen door honderden bedrijven tijdens Voka Open Bedrijvendag

  • 03/07/2019

Benieuwd hoe het er aan toegaat in een suikerfabriek? Hoe hondenbrokken gemaakt worden? Wat er precies gebeurt in het Vlaams Parlement? Hoe een indoor skipiste sneeuwgarantie kan bieden tijdens de zomer? Of simpelweg nog op zoek naar de job van je leven?

Noteer dan zeker zondag 6 oktober in je agenda, want al sinds 1991 is het op de eerste zondag van oktober Voka Open Bedrijvendag. Dan stellen honderden bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren de deuren open voor het grote publiek! Voor de 29ste editie krijgen honderdduizenden bezoekers opnieuw de unieke kans om te ontdekken hoe hun favoriete producten gemaakt worden, hoe ondernemers tewerk gaan, waar hun buurman werkt - en dat helemaal gratis!

Van vaste waarden en heus bedrijfserfgoed tot starters, van bedrijven uit de zorg- en dienstensector tot productiebedrijven en industrie: kom op zondag 6 oktober het diverse aanbod ontdekken en laat je ondernemerszin prikkelen.

Ontdek de job van je leven tijdens Voka Open Bedrijvendag

Voka Open Bedrijvendag is bovendien ook de grootste jobbeurs van het jaar: een unieke opportuniteit om jouw toekomstige job te ontdekken, al eens uit te proberen, je toekomstige collega’s aan het werk te zien, de sfeer op te snuiven, en dat geheel vrijblijvend.
Fiere medewerkers staan een hele dag in de spotlights en zo voel je meteen het effect op de team spirit! Bovendien biedt geen enkel ander evenement de mogelijkheid aan potentiële medewerkers om zoveel bedrijven op een anonieme en vrijblijvende manier te ontdekken.

OBD Jobs

Jaarthema 2019: 'GROEN: duurzaam ondernemen'

Veel ondernemers dragen duurzaam ondernemen reeds hoog in het vaandel en doen heel wat om hun groene inspanningen en imago nog verder te versterken. Met deze groene inspanningen scoren ze namelijk zowel bij klanten, sollicitanten en medewerkers. Het thema van Voka Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober 2019 is dan ook: GROEN: duurzaam ondernemen! Bedrijven wiens core business duurzaam ondernemen is worden ondergebracht onder de “Greenspot”, de hotspot voor groene ondernemers.

Officiële partner voor het jaarthema "GROEN: duurzaam ondernemen' is Lidl Belgium. Als één van de meest snelgroeiende retailers zet Lidl Belgium voortdurend in op duurzaamheid, vertelt Philippe Weiler, head of sustainability bij Lidl Belgium: "In 2016 zette Lidl de krijtljinen uit van een nieuwe duurzaamheidsstrategie. Op sommige vlakken maakten we ongelooflijke vooruitgang, zoals in ons lokaal, biologisch en vegetarisch assortiment, alsook op vlak van dierenwelzijn. Op andere terreinen blijft er werk aan de winkel, zoals in de strijd tegen voedselverspilling. Volgend jaar maken we de eindbalans op van de eerste fase van onze strategie. In het licht van deze inspanningen zijn we dan ook verheugd om officiële partner van het jaarthema te zijn van Voka Open Bedrijvendag!"

Meer dan twee vliegen in één klap dankzij de hotspots

Ze zijn intussen een vaste waarde tijdens Voka Open Bedrijvendag: de hotspots. Het zijn steden, regio’s of bedrijventerreinen waar heel wat deelnemende bedrijven samen de deuren openen en er heel wat bedrijvigheid te ontdekken valt. Of je nu in Brugge, Kortrijk, Ronse, Kruisem, Sint-Katelijne-Waver, Hoogstraten, Bilzen, Halen of op de Tour & Taxis site in Brussel een kijkje wil nemen - dankzij de hotspots en bijhorende fietsroutes wordt het je zo makkelijk mogelijk gemaakt! Nieuw dit jaar zijn de themahotspots: de Fietshotspot en de Greenspot (de hotspot voor groene ondernemers).

OBD Windmolens

Alle praktische informatie vind je terug op www.openbedrijvendag.be. Neem gerust contact op indien je graag nu al iemand van het team achter Voka Open Bedrijvendag of iemand van één van de deelnemende bedrijven wil interviewen.

OBD Jaarbanner
imu - vzw - Uzbrussel
imu - vzw - Altez