Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Kwaliteitsvol en duurzaam groeien als bedrijf dankzij Accelero

Kwaliteitsvol en duurzaam groeien als bedrijf dankzij Accelero

  • 02/11/2022

Madolex is een dienstenbedrijf met een hart voor techniek. Dankzij hun deelname aan het Accelero-traject van Voka – KvK Limburg tillen ze de groei van hun onderneming naar een hoger niveau. “Dankzij Accelero kunnen we het bedrijf gecontroleerd uitbouwen met de focus op kwaliteit”, zegt Olav Bult, bedrijfsleider van Madolex.

Madolex is een dienstenbedrijf met een hart voor techniek. Dankzij hun deelname aan het Accelero-traject van Voka – KvK Limburg tillen ze de groei van hun onderneming naar een hoger niveau. “Dankzij Accelero kunnen we het bedrijf gecontroleerd uitbouwen met de focus op kwaliteit”, zegt Olav Bult, bedrijfsleider van Madolex.

 

Madolex is een dienstenbedrijf dat zich richt op bedrijven actief in de maakindustrie in Limburg en de Antwerpse Kempen. “We zijn thuis in alle aspecten rond maintenance en productie en richten ons op het duurzaam optimaliseren van productie-output zodat bedrijven goede rendementen kunnen draaien”, zegt Olav Bult, bedrijfsleider van Madolex. 

Productieproces optimaliseren

Het bedrijf biedt drie gespecialiseerde diensten aan in de industrieel-technische markt. “We hebben een team van ervaren techniekers die dagelijks ingezet worden in onderhoudsdiensten van productiebedrijven”, vertelt Stijn Gijbels, operationeel manager bij Madolex. “Daarnaast beschikken we ook over hogere technische profielen die tijdelijk gedetacheerd kunnen worden voor het organiseren en optimaliseren van maintenance- en productieprocessen. Ook hebben we een uniek verbeterprogramma gericht op productieoptimalisatie. Aan de hand van metingen en analyses met softwareapplicaties gaan we samen met de klant aan de slag om verliezen om te buigen naar winst.”

“We proberen mensen gelukkig te maken door het productieproces of de onderhoudsafdeling van hun bedrijf te optimaliseren en dat geeft ons energie. Dit doen we met de focus op kwaliteit”, zegt Olav. “Dit resulteert in gemiddelde opdrachten van meer dan twee jaar, wat uitzonderlijk lang is voor detachering. Wij werken met ervaren mensen en dit is voor de klant een groot voordeel omdat ze snel in de diepte van het bedrijf meegenomen kunnen worden. Het voordeel voor onze mensen is dat ze een brede kennis ontwikkelen in verschillende sectoren.

“Accelero is voor ons een opportuniteit om te zien hoever we staan ten opzichte van andere onder­nemingen.”

Samen inzetten op groei

“Door ons lidmaatschap bij Voka namen we al deel aan netwerkbijeenkomsten”, vertelt Olav. “Accelero is voor ons een opportuniteit om te zien hoever we staan ten opzichte van andere ondernemingen en wat we moeten blijven doen of veranderen om kwaliteitsvol door te groeien als bedrijf.”

“Je gaat in de diepte over financiële aspecten en strategieën die toepasbaar zijn op je onderneming. Anderzijds kom je ook te weten hoe andere ondernemingen hiermee omgaan”, zegt Stijn. “Door het regelmatige contact is de openheid van andere ondernemers heel groot. Je ontmoet gelijkgestemden en knoopt gesprekken aan die je allebei helpen om je eigen methodiek te verbeteren.”
“Tijdens individuele coachingsessies kijk je met een vergrootglas naar wat je hebt opgenomen en toegepast op je bedrijf tijdens het traject. Dankzij Accelero kunnen we het bedrijf gecontroleerd uitbouwen met de focus op kwaliteit. Het traject geeft je de kans om afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken”, aldus Olav. “We kunnen andere ondernemers alleen maar aanraden om deel te nemen aan Accelero. Er is veel openheid en je ontwikkelt een frisse kijk op je eigen bedrijf. De wisselwerking tussen de expertise die je krijgt voorgeschoteld en het delen van ervaringen is een succes.” 

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Artikel uit publicatie