Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Kris Verduyckt, Burno Tobback en Joris Vandenbroucke (Vooruit) op zomerstage bij Luminus

Kris Verduyckt, Burno Tobback en Joris Vandenbroucke (Vooruit) op zomerstage bij Luminus

  • 14/09/2021

Op 8 september waren Vooruit-parlementsleden Joris Vandenbroucke, Kris Verduyckt en Bruno Tobback samen met Arnout Pieters, energiespecialist bij de studiedienst van Vooruit, te gast bij Luminus op de historische site in Gent voor een Voka Zomerstage met focus op duurzame energie.

In de voormiddag namen verschillende medewerkers van Luminus het woord, in een zaaltje in het Intercultureel Centrum ‘De Centrale’, ooit een actief deel van de Luminus-site, nu een ontmoetingscentrum van de Stad Gent.

Frank Schoonacker, Director Corporate Affairs, mocht de spits afbijten met een voorstelling van de Luminus groep in België en hun rol als energieproducent en leverancier. Binnen België is Luminus de tweede grootste leverancier en markleider voor de onshore windturbines en waterkracht Luminus focust zich volledig op de transitie naar hernieuwbare en duurzame energie en blijft dan ook investeren in innovatieve oplossingen.

Gregory Michiels, Corporate Director Optimisation, gaf inzicht in de complexe energiemarkt en steeds evoluerende prijzen. Hierbij werd het belang van een correcte marktwerking voor alle spelers op de energiemarkt sterk onderstreept. De parlementsleden, allen vertrouwd met dossiers rond energie, gingen actief het debat aan.

Aude de Villenfagne, Director Regulatory & Public Affairs, sprak over de rol van Luminus als leverancier en het contact met de klant. Er zijn verschillende types klanten en Luminus biedt een aangepaste service op maat van de noden van de klant.

In de namiddag kregen de parlementsleden, in het gezelschap van CEO Grégoire Dallemagne, een uitgebreide rondleiding in de huidige en historische site van Luminus, met onder meer aan bezoek aan de installatie van het stadsverwarmingsnetwerk. Joris Vandenbroucke, Kris Verduyckt en Bruno Tobback waren onder de indruk van zowel het industriële erfgoed als de moderne gascentrale.

Proximus
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - obd
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel