Skip to main content
  • Nieuws
  • Kris Cloots (ISS) nieuwe voorzitter Voka Metropolitan

Kris Cloots (ISS) nieuwe voorzitter Voka Metropolitan

  • 03/10/2018

CEO en Country Manager van ISS voor België en Luxemburg Kris Cloots volgt Jean-Paul Van Avermaet (G4S) op als voorzitter van de Brusselse Voka afdeling. “Zijn bedrijf is een belangrijke speler in de Brusselse metropool en als directielid in een multinationale groep heeft hij een goed zicht op de internationale aantrekkingskracht van Brussel”, aldus uittredend voorzitter Van Avermaet.

Kris Cloots (ISS) nieuwe voorzitter Voka Metropolitan
Kris Cloots (ISS)

Kris Cloots (54) is door de Raad van Bestuur benoemd als nieuwe voorzitter van Voka Metropolitan. Hij volgt Jean-Paul Van Avermaet op, die eind mei tot voorzitter werd benoemd van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. De voorzitterswissel gebeurt formeel op de Algemene Vergadering van Voka Metropolitan op 11 december.

Wereldleider facilitaire diensten
Kris Cloots is CEO en Country Manager van ISS voor België en Luxemburg. ISS is een wereldleider voor facilitaire diensten aan bedrijven: schoonmaak, onderhoud, catering, facility management… In ons land stelt de groep bijna 10.000 mensen tewerk. Het ISS-hoofdkantoor in België is gevestigd in Vilvoorde en heeft zijn maatschappelijke zetel in Brussel. De Brusselse metropolitane regio is een belangrijke markt voor ISS.

Grensoverschrijdende problematieken
De nieuwe voorzitter was reeds lid van de Raad van Bestuur van Voka Metropolitan. “Kris is vertrouwd met de Brusselse bedrijfswereld en de werking van Voka Metropolitan. Zijn bedrijf is een belangrijke speler in de Brusselse metropool en de rest van het land en kent dus ook de specifieke grensoverschrijdende problematieken vanuit de praktijk. Bovendien heeft hij als directielid in een multinationale groep een goed zicht op de internationale aantrekkingskracht van Brussel. Dat waren belangrijke overwegingen om hem tot voorzitter van Voka Metropolitan te benoemen”, aldus Jean-Paul Van Avermaet.

Uittredend voorzitter Jean-Paul Van Avermaet maakte het nieuws vandaag (woensdag 3 oktober) bekend tijdens de Najaarslunch van Voka Metropolitan met als gastspreker Rotterdams burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Over Voka Metropolitan
Voka Metropolitan verenigt de Voka-leden in Brussel. De Brusselse Voka-afdeling organiseert netwerkactiviteiten om Voka-leden betere toegang te geven tot de Brusselse markt. Daarnaast doet ze aan belangenbehartiging gericht op een beter ondernemingsklimaat in de Brusselse metropool, met bijzondere focus op dossiers waar Vlaanderen en Brussel moeten samenwerken, zoals mobiliteit, ruimtelijke planning, arbeidsmarkt en internationale aantrekkelijkheid.
 

Contactpersoon

Proximus