Skip to main content
  • Nieuws
  • Kortrijk-Roeselare-Tielt klaar voor 2018

Kortrijk-Roeselare-Tielt klaar voor 2018

  • 19/01/2018

Voluit kiezen voor ondernemingen in 2018, dat was het centrale thema van de nieuwjaarsreceptie in Roeselare Expo.

Ruim 1.300 ondernemers uit de regio Kortrijk-Roeselare-Tielt zakten gisterenavond af naar de Voka-nieuwjaarsreceptie in Roeselare Expo om het lokale beleid aan het woord te horen.

Volgens het format van 'de slimste mens ter wereld' ging cabaretier, ondernemer en inspirator, Dirk Denoyelle, in dialoog met politici van de 5 grootste politieke partijen. In verschillende vragenrondes passeerden heel wat lokale dossiers de revue: van de riverterminal in Wielsbeke, over de Roeselaarse stadscampagne #vanrsl tot de ontbrekende Zuid-Westelijke ontsluiting op de ring rond Tielt.

politici kortrijk-roeselare-tielt

In de finaleronde mochten de politici de secondes die ze wisten te sprokkelen tijdens de vragenrondes, inzetten om hun standpunt te verkondigen rond een thema.

  • Simon Bekaert (sp.a) zette kort en kracht zijn standpunt over duurzame innovatie uiteen: "de overheid moet duurzame innovatie faciliteren door een eenvoudige regelgeving op touw te zetten", klonk het.
  • Kris Declercq van CD&V gaf mee dat het bij het thema 'ruimte om te ondernemen' ook over administratieve, fiscale én creatieve ruimte moet gaan.
  • Voor Bert Maertens (N-VA) speelt de modal shift een cruciale rol wanneer we spreken over een duurzame, efficiënte en vlotte mobiliteit voor iedereen.
  • Groen-politicus Maarten Tavernier had te weinig tijd om zijn volledige pleidooi over een aantrekkelijke omgeving uiteen te zetten. Hij beloofde alvast op twitter dat hij zijn standpunt vandaag op zijn blog publiceert.
  • Francesco Vanderjeugd (Open VLD) riep ten slotte op om het aanbod menselijk kapitaal beter te laten aansluiten bij de vraag. "Het onderwijs kan daar een zeer belangrijke rol in spelen", besloot hij.

Voluit kiezen voor ondernemingen in 2018

Met het thema 'voluit kiezen voor ondernemingen in 2018' wil Voka West-Vlaanderen in de aanloop naar de verkiezingen alle beleidsmakers de hand reiken. Het doel? Samen de uitdagingen vastpakken waarvoor onze regio staat, met dezelfde daadkracht, durf, moed en creativiteit die de West-Vlaamse ondernemingen kenmerken.

Michel SoubryBert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen en Lieven Danneels, voorzitter van Voka West-Vlaanderen riepen het beleid concreet op om resoluut te kiezen voor een nog transparantere communicatie en om een voortrekkersrol op te nemen op het vlak van digitalisering en duurzaamheid. "Ondernemers zijn bovendien vragende partij om méér betrokken te worden bij het beleid, zodat we met z'n allen samen kunnen groeien."

"Beste ondernemers en beleidsmakers, Laat ons inzetten op mensen, mobiliteit en optimale omgevingsfactoren. Dat zijn dé voorwaarden om als regio samen verder te groeien", vulde Michel Soubry, regiovoorzitter Midden-West-Vlaanderen, in zijn speech aan. Waarna hij samen met de aanwezigen het glas hief op het nieuwe jaar.


>> Bekijk hier het fotoverslag van dit event

>> Bekijk hieronder de aftermovie van dit event:

Kortrijk-Roeselare-Tielt klaar voor 2018 from Voka West-Vlaanderen on Vimeo.

 

Benieuwd naar de andere nieuwjaarsrecepties van Voka West-Vlaanderen? Bekijk het overzicht hier.


De nieuwjaarsrecepties worden gerealiseerd met de steun van:

Beeuwsaert dartagnan
twice willis towers watson (gras-savoye)
TVH Rolls

wiels & partners

westlease

videoline INNI

Contactpersoon

Matthieu Marisse

Belangenbehartiging Midden- en Zuid-West-Vlaanderen