Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Koen Evers, ambassadeur van Zonhoven

Koen Evers, ambassadeur van Zonhoven

  • 05/10/2022

In elk van de 42 Limburgse steden en gemeenten heeft Voka – KvK Limburg een ambassadeur aangesteld die als lokale ondernemer een verbindingsofficier is tussen het stads- of gemeentebestuur en bedrijven. De vinger aan de pols houden en proactief inspelen op de noden van het lokale bedrijfsleven: dat is ook wat Voka-ambassadeur Koen Evers doet in Zonhoven.

Koen Evers, Ambassadeur Zonhoven Voka - KvK Limburg

 

Wie is Koen Evers?


Koen Evers is zaakvoerder van Befrako, een derdegeneratiefamiliebedrijf dat exclusief Benelux-verdeler is van de gerenommeerde naaimachinemerken Singer, Pfaff en Husqvarna-Viking. In de kantoren in Amersfoort en Zonhoven zijn 18 medewerkers aan de slag. Vanuit zijn thuisbasis Zonhoven is Koen niet alleen actief als Voka-ambassadeur, maar ook als bestuurslid van de lokale ondernemersclub.

 

Bruggenbouwer


“Ruim twintig jaar geleden sloot ik aan bij het Plato-netwerk van Voka – KvK Limburg”, zegt Koen. “Dit was en is een uitstekend platform om collega-ondernemers uit onze provincie te leren kennen en bij te leren over thema’s waarvan we soms wakker liggen. In het verlengde hiervan engageerde ik me voor het lokale Voka-ambassadeurschap in Zonhoven. Mijn taak: de noden van lokale ondernemers aankaarten bij het gemeentebestuur en op langere termijn een duurzame communicatie realiseren. Die rol van facilitator en bruggenbouwer ligt me uitstekend.” 

“Voor sommige ondernemers in Zonhoven is het niet altijd evident om rechtstreeks bij Voka aan te kloppen met een vraag of bekommernis. Als ze hiervoor iemand van het gemeentebestuur aanspreken, kan ik als ambassadeur zijn of haar vraag overbrengen aan Voka.”

 

Ondernemersclub Zonhoven


Zo’n zeven jaar geleden stond Koen – samen met Chris Schruers en Kris Claes ­­– mee aan de wieg van de lokale Ondernemersclub Zonhoven. “Chris was de eerste voorzitter, waarna ik hem opvolgde”, legt Koen uit. “Vandaag zit Davy Fraiponts op de voorzittersstoel. Van bij de start zetten we voluit in op het versterken van het lokale netwerk en op de verdere professionalisering van onze leden-bedrijven. Het samenbrengen van lokale ondernemers uit Zonhoven krijgt veel waardering: zowel tijdens de coronacrisis als vandaag zijn solidariteit, verbondenheid en het uitwisselen van ervaringen sterke bouwstenen voor weerbaar ondernemerschap op lokaal vlak.”

 

Iedereen lokaal ambassadeur!


Het bereikbaar(der) maken en houden van industrieterreinen, het performanter maken van ondernemingen, vraagstukken rond ruimtelijke ordening of fiscale thema’s… Aan thema’s geen gebrek waarvoor ondernemers in Zonhoven de nodige begeleiding verwachten. “Via een vragenuurtje met het gemeentebestuur en informele bedrijfsbezoeken bieden we de bijna 80 leden van onze ondernemersclub de kans om de vinger aan de pols te houden van wat leeft in Zonhoven. Gecombineerd met gezellige netwerkmomenten – zonder stropdas, en dus in een gemoedelijke sfeer – zorgt dit voor enthousiaste reacties bij de deelnemers. Als Voka-ambassadeur doet het me plezier dat collega-ondernemers zelf uitgroeien tot ambassadeurs van de gemeente!”  

Meer weten 
over het belang van lokale
verankering van ondernemers in onze provincie?

Klik hier
 


Philippe Reyners
Adviseur Belangenbehartiging
philippe.reyners@voka.be

Contactpersoon

Philippe Reyners

Adviseur Belangenbehartiging

Artikel uit publicatie