Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Koen Daniëls (N-VA) coördineert werken bij Viamar

Koen Daniëls (N-VA) coördineert werken bij Viamar

  • 13/08/2021

Koen Daniëls werd ontvangen door CEO Philippe Van Robaeys van Viamar Real Estate. Viamar is de holding van drie bedrijven (Stalen Rijplaten, Stelcon België en Steven April vervoer) plus een nieuwe poot Real Estate vastgoedprojecten. Men verhuurt duurzaam, flexibel en kwalitatief bedrijfsvastgoed op lange termijn. Hierbij is duurzaamheid zeer belangrijk in haar aanpak en visie op lange termijn (vb. algemene groen- en waterbuffer, centraal gestuurde groenaanleg en onderhoud, energie-audit, monitoring en advies, ecologische industriële verharding, laadpalen, ...). Inmiddels heeft ze een tien panden in bezit waarbij ze bewust diversifieert qua klanten en geen winkels of kantoren in haar portefeuille wenst.

Na een intro over het bedrijf in haar zetel te Temse werd een bezoek gebracht aan het nieuwste project te Zele van 2 ha waarvan 1 ha nu wordt bebouwd. Hierbij werd door de politicus deelgenomen aan de wekelijkse coördinatievergadering met de bouwfirma Cordeel, gevolgd door een technische vergadering met de diverse onderaannemers techniek (elektriciteit, sanitair, zonnepanelen en kleine windturbines, klimaat). Vervolgens vervoegde de toekomstige huurder de meeting en werd een rondleiding gebracht aan het gebouw in opbouw.

Grootste problemen en uitdagingen die Koen Daniëls heeft meegenomen:

  • Het tekort aan bedrijventerreinen in het Waasland als grootste probleem voor groei.
  • De noodzaak aan VCA attest voor leerlingen om een stage te kunnen lopen in de bouw.
  • THV als te complexe structuur voor samenwerking tussen kleine bouwfirma’s.
  • Uitdaging in de bouw is het vinden van nieuwe medewerkers. Bedrijven leiden zelf op en kijken naar kennis, vaardigheden, attitude én leergierigheid van de afgestudeerden.
  • Wetgevend kader loopt dikwijls achter op realiteit en opletten dat de overheid haalbare normen definieert.
  • Problematiek van verschillende beoordeling door brandweer ifv zone.

PS: bij de start overhandigde Koen Daniëls uit dank een selectie van streekbieren aan de CEO.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan