Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Klimaatbossenfonds: investeer mee in meer bos in het Pajottenland

Klimaatbossenfonds: investeer mee in meer bos in het Pajottenland

  • 30/10/2020

Het initiatief Opgewekt Pajottenland van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei ijvert samen met Bos+ voor meer bos in het Pajottenland. Via het Klimaatbossenfonds worden Pajotten gestimuleerd om mee te investeren in meer bos in de regio. En ja, ook bedrijven kunnen hun steentje bijdragen.

Veel bedrijven leveren al heel wat inspanningen voor ons leefmilieu. Investeren in meer natuur is dan ook een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is bovendien een win-winverhaal: als bedrijf krijg je een groener imago, en door het schaalvoordeel hebben bedrijven een belangrijke impact op het realiseren van de klimaatdoelstellingen.

Via het Klimaatbossenfonds hopen Bos+ en Opgewerkt Pajottenland Pajotten, zowel particulieren als bedrijven, te stimuleren om mee te investeren in meer bos in de omgeving. Dat kan via een éénmalige of maandelijkse gift. 

Opgewekt Pajottenland zet in op bosbehoud, -beheer, -herstel en -uitbreiding, in eerste instantie bij bestaande en potentiële bosclusters. “We gaan actief op zoek naar plaatsen om te bebossen met hoofdzakelijk inheemse boomsoorten, zodat jouw investering het Pajottenland groener en klimaatbestendiger maakt. Als we 10.000 euro bijeen sparen, krijgt onze regio er 2.500 boompjes bij. Dit komt overeen met één hectare extra bos! Daarnaast wordt via het klimaatbossenfonds ook een oproep gelanceerd naar terreinen om te bebossen.”

imu - vzw - Uzbrussel
Proximus
AW_Welt_6stappenplan