Skip to main content
Map

Kim trok naar Australië voor Voka

  • 25/11/2022

G’day Straya

Ik werd verliefd op Sydney toen ik er een aantal jaren geleden een tijdje heb gewoond. Dankzij het Start2Export2-traject, dat door Voka Vlaams-Brabant dit jaar werd georganiseerd, kreeg ik nog eens de kans om naar Australië down under te gaan. De missie bracht me samen met een groep ondernemers, FIT -en Voka-medewerkers naar Sydney en Melbourne.

Naast all day brunch, iced latte’s, espresso martini’s, Bondi Beach en Vegemite – voor de liefhebbers – heeft Australië ook voor ondernemers veel te bieden. Terwijl de groep volop bezig was met het leggen van contacten tijdens hun B2B-afspraken. Heb ik samen met collega Tuba van Voka kvk Vlaams-Brabant de start-up scene van Sydney en Melbourne ontdekt. Naast enkele bezoeken aan start-up hubs, gingen we ook een koffietje drinken met een paar snel groeiende tech scale-uppers. En ja, ook zij bestellen een oat milk latté like a real Aussie. Een etentje met de groep ondernemers en the Belgian Club in Melbourne maakte toch ook weer even duidelijk dat, zelfs aan de andere kant van de wereld, mensen zich verenigen rond hun liefde voor mosselen friet en ballekes met kriekskes.

Na het harde werk was er natuurlijk ook even tijd om sentimenteel wat oude bekende plekjes te bezoeken. De beginnende zomer aan de andere kant van de wereld bracht meteen ook mijn favoriete bezigheid naar boven; veel eten en drinken, en dan nog het liefste op een terras in de zon.

See you next time Straya xoxo

Groetjes,

Kim

Kim Straya
IMU - vzw - INNI
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - tijd
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
Film Fest Gent 2023
imu - vzw - bebat
MK - ACS - oktober
AW_ad whitevideo tech@venture
IMU - vzw - VDAB
Proximus