Skip to main content
  • Nieuws
  • Kim Strauven over haar ervaring als externe CEO

Kim Strauven over haar ervaring als externe CEO

  • 23/10/2019

Kim Strauven is al enige tijd externe CEO bij Isola Belgium. Hoe weet je of een functie als externe CEO iets voor jou is? Kim doet haar verhaal.

Kim strauven voor website
Kim Strauven, externe CEO bij Isola Belgium

Toen Maarten Bostyn van Isola Belgium haar de eerste keer benaderde omtrent de functie van externe CEO, was het nog niet het juiste moment voor Kim

Strauven. “Ik had toen net getekend voor een managementfunctie bij Carrefour en ik ben een vrouw van mijn woord. Maar de tijd ging voorbij en Isola Belgium bleef mijn pad kruisen. Uiteindelijk ben ik dan toch overstag gegaan.”

Maarten en Kim leerden elkaar kennen via hun netwerk bij Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Zo maakten ze een eerste klik. En die klik is volgens Kim heel belangrijk: “Voor ik besliste om externe CEO te worden bij Isola, heb ik gesproken met iedereen met wie ik dagelijks zou samenwerken daar. Dat menselijk contact, die klik met de mensen, heeft de doorslag gegeven om ervoor te gaan.”

"Dat menselijk contact, die klik met de mensen, heeft de doorslag gegeven om ervoor te gaan"

Maar hoe weet je of een functie als externe CEO iets voor jou is? “Je weet nooit alles op voorhand. Maar je kan wel een blanco blad nemen en daar alle voor- en nadelen opschrijven. Gooi dat blad dan weg en begin opnieuw. Tot je alles in beeld gebracht hebt. Dan heb je normaal gezien genoeg informatie om de juiste beslissing te nemen.”

Meer weten over bedrijfsoverdracht en -overname?

  • Op 6 februari organiseert Voka - Kamer van Koophandel Limburg een niet te missen event voor eigenaars-ondernemers rond de continuïteit van professionaliteit in bedrijven. Wil je meer tips van Kim? Schrijf je gratis in voor De Wissel! 

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers

IMU - vzw - Salesforce
Van Roey - September
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - Bank van Breda
IMU - vzw - Altez
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
IMU - vzw - salesforce
Streekfonds Oost-Vlaanderen
Advertentie Festival van Vlaanderen
Proximus
IMU - vzw - Bebat