Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Kies voor automatiseringsoplossingen in je bedrijfsgebouwen

Kies voor automatiseringsoplossingen in je bedrijfsgebouwen

  • 12/10/2022

Met de huidige energieprijzen is het vandaag het moment bij uitstek om te investeren in een smart building. Dit is een slim gebouw dat dankzij automatiseringsoplossingen de meeste taken rond veiligheid, comfort en energie-efficiëntie volledig op zich neemt. Hierdoor hoef je dagelijks meerdere handelingen niet meer uit te voeren, waardoor je efficiënter, sneller en vooral goedkoper onderneemt. Daniël Van Dessel, CEO van Loxone Benelux, geeft alvast enkele tips mee voor ondernemers die aan automatiseringsoplossingen voor hun gebouw denken.

Loxone is een trendsetter in de Smart Building industrie en marktleider in het woon- en gebouwautomatisatiesegment. Het bedrijf vereenvoudigt en verbetert de manier waarop we leven en werken door de slimste automatiseringsoplossingen, aangestuurd door hun eigen soft- en hardware.

Denk je aan een nieuwbouw, investeer dan zeker in een smart building

De extra inspanningen en kosten voor intelligente bouwtechnologie zoals deze van Loxone bedragen 1 tot 2% van de totale bouwkosten. Dankzij de Loxone standaard komt het gebouw in aanmerking voor het Europese BREEAM certificaat, wat natuurlijk een gunstige impact heeft op de waarde en het gebruik van het gebouw. Hetzelfde effect vindt men ook terug op het EPB-dossier.

Ga je renoveren en automatiseren, pak dan zeker eerst het energiemanagement aan

Tot 60% van het energieverbruik in een gebouw heeft met de klimaatregeling te maken. Met een efficiënt energiemanagement ga je dus niet alleen duurzamer ondernemen, maar zullen ook de energiekosten aanzienlijk dalen. Investeer dus in eerste instantie in de juiste infrastructuur zoals verwarming en koeling, zonnepanelen, batterij, zonwering en ventilatie. Maar zorg er vooral voor dat alles centraal aangestuurd wordt, zodat alles perfect kan samenwerken.

Zorg dat je gebouw de slimme keuzes maakt en niet je medewerkers

Dankzij de hoge automatiseringsgraad die mogelijk wordt gemaakt door een kantoorautomatisering met Loxone dienen jouw medewerkers geen knoppen meer te gebruiken. Een gebouw uitgerust met de Loxone Miniserver herkent omstandigheden zoals aanwezigheid, helderheid, temperatuur en luchtkwaliteit. Met deze informatie neemt de Loxone Miniserver de juiste beslissingen om meer comfort te bieden en energie te besparen.

Kies altijd voor een totaaloplossing die klaar is voor de toekomst

Vermijd het gebruik van technologieën die niet geïntegreerd kunnen worden. Bij Loxone bieden wij oplossinge 
en functies aan voor: verlichting, klimaatregeling, multiroom audio, beveiliging, toegangscontrole en meer, deze worden allemaal aangestuurd door de Loxone Miniserver die je – indien nodig – nog aanstuurt met een heel eenvoudige drukknop of app. Het mooie is dat de Loxone technologie future proof is. Alle producten ontvangen regelmatig (gratis) software updates waardoor jouw gebouw steeds slimmer wordt en mee is met alle innovaties van nu en in de toekomst.

Wil je meer weten over automatiseringsoplossingen voor jouw bedrijf of woning?

Surf dan snel naar www.loxone.com of neem contact op via info@loxone.be.

Artikel uit publicatie