Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Kersvers Open VLD-voorzitter op Voka Zomerstage bij Orakel

Kersvers Open VLD-voorzitter op Voka Zomerstage bij Orakel

  • 25/08/2023

Tom Ongena, de nieuwe voorzitter van Open VLD, ging vandaag op bezoek bij Orakel Group in Retie. Het bezoek kadert in de Voka Zomerstages. Tijdens zo'n stage draait een politicus een halve dag mee op de werkvloer. Orakel is bekend als producent van onder meer ecologische polsbandjes en jetons voor grote muziekfestivals.

Ondanks de drukke agenda wilde Tom Ongena zeker op bezoek komen bij Orakel. Ongena werd begin juli aangeduid als waarnemend voorzitter van Open VLD. Hij kreeg vandaag een rondleiding van Dirk Spooren (zaakvoerder), Sofie Hermans (Sales & Marketing) en An Dries (CSR & HR).

Het is al de 41e keer dat Voka de Zomerstages organiseert. “Zo leren politici de werking van een bedrijf beter kennen. En zien ze ook de impact van hun beslissingen”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Tom Ongena (links) ging vandaag op bezoek bij Orakel in Retie. Hij kreeg een rondleiding van Sofie Hermans (rechts vooraan), Dirk Spooren (rechts achteraan) en Tom Laveren (Voka Mechelen-Kempen)

Tom Ongena (Open VLD) op Voka Zomerstage bij Orakel

Performanter

Als winnaar van de Prijs Duurzaam Ondernemen (2019) van Voka Mechelen-Kempen, staat het 'groene' ondernemen centraal bij Orakel. Tijdens het bezoek haalde Dirk Spooren de huidige beperkingen van energiedelen aan, waar hij als ondernemer op stoot. Ook de problemen op de arbeidsmarkt zijn ter sprake gekomen. "De activering van de VDAB moet minder vrijblijvend zijn en een stuk performanter worden", liet Ongena weten. ​

Orakel zet intussen verder in op het duurzaam gebruik van grondstoffen. Ze hebben onder meer tokens uit visnetten en kauwgom gemaakt en medailles uit hout en aardappelschillen. Door een aantal gerichte overnames kunnen ze hun activiteiten verder blijven uitbreiden.

Dirk Spooren (Orakel), met Tom Ongena (Open VLD) en Tom Laveren (Voka Mechelen-Kempen)

Voka Zomerstage Tom Ongena bij Orakel