Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Kennissessie - Voorstelling Voka-paper "'Meer-waarde' in welzijn en zorg"

Kennissessie - Voorstelling Voka-paper "'Meer-waarde' in welzijn en zorg"

  • 21/02/2020

Een 80tal deelnemers kwamen op maandagavond 17 februari samen bij Voka te Brussel voor de voorstelling van de Voka-paper "'Meer-waarde' in welzijn en zorg" op de kennissessie van Voka Health Community.

Tijdens deze kennissessie stelden we onze paper "'Meer-waarde' in welzijn en zorg" voor. Deze paper geeft weer hoe sociale ondernemingen de wereld van welzijn en zorg "value based" veranderen, zowel via waardeketens als via elk van de bouwstenen: de juiste welzijn en zorg, geïntegreerde zorg en een value based betalingsmodel.

Samen met voortrekkers zoals AZ Geel, wzc Leiehome, Remedus, Broeders van Liefde, UPC KU Leuven en Zorggroep Eclips toonden we aan de hand van vele goede voorbeelden hoe het anders, efficiënter en transparanter kan in welzijn en zorg.

Tot slot gaf ook minister Wouter Beke zijn visie op onze aanbevelingen. Hij vond het heel positief en een grote kracht dat we welzijn en zorg op deze manier verbinden met elkaar. Daarnaast benadrukte hij ook de maatschappelijke en economische meerwaarde van de sector van welzijn en zorg. Een aandachtspunt was en is de noodzakelijke focus op de uitdagingen inzake personeelsschaarste en mentaal welzijn.

En laat dat nu net de thema's zijn, waar we vanuit Voka Health Community dit jaar volop gaan op inzetten. Enerzijds starten we binnenkort met een high level leertraject inzake "Welzijn op het werk" en anderzijds lanceren we onze HC kick-off paper "Personeelsschaarste in welzijn en zorg" op maandagavond 9 maart tijdens een kennissessie bij het Rode Kruis te Mechelen. Ben je er graag bij? Ontdek hier het volledige programma en verzeker je van een plaatsje!

 

Download hier de presentatie.

 

Contactpersoon

Ria Binst

Projectmanager Health Community