Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Kempen2030 uit de startblokken

  • 12/10/2019

Op 11 oktober was het zo ver: het officiële startschot voor Kempen2030. 29 Kempense gemeenten verzamelden om het (ver)nieuw(d)e engagement aan te gaan. 40% CO2 besparen tegen 2030 en inzetten op klimaatadaptatie. Dat is de doelstelling die de lokale besturen samen met partners, burgers, bedrijven en organisaties moeten nastreven als tussenstap om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.

Kempen2020 wordt ... Kempen2030!

Kempen2030 wil van de Kempen een klimaatvriendelijke regio maken. Een regio die inzet op energiezuinige woningen, vlot fietsverkeer, een gezonde leef- en werkomgeving, slim energieverbruik en biodiversiteit. Het slaat hiervoor de handen in elkaar met lokale overheden, burgers, scholen, bedrijven en organisaties. Op 11 oktober werd Voka2030 gelanceerd door de 29 Kempense gemeenten, ondersteund door IOK, provincie Antwerpen, Fluvius, Kamp C, VITO, Rurant, Boerenbond én Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. 

Voka als partner voor Kempen2030

De ondersteuning van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen aan Kempen2030 was vanzelfsprekend. Niet alleen omdat het via haar expertise lokale besturen kan bijstaan bij het uitwerken van hun projecten op het niveau van duurzaam ondernemen. Maar ook omdat Voka ervan overtuigd is dat ondernemingen een belangrijke bijdragen kunnen leveren aan de realisatie van de ‘sustainable development goals’ en de agenda 2030 van de Verenigde Naties. Zelf zet Voka al jaren in op duurzaamheid en het engageert zich om – via haar reguliere werking - bedrijven te ondersteunen om duurzaamheidsdoelen te behalen. Dit doet Voka ondermeer door het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, een traject waarin bedrijven zich inzetten om verschillende duurzaamheidsacties te realiseren. 

Meer informatie over Kempen2030 vind je op de officiële website.

Contactpersoon

Guido Evens

Senior adviseur duurzaam ondernemen