Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Kathleen Verhelst (Open VLD) achter de schermen bij Linum-Vanheede

Kathleen Verhelst (Open VLD) achter de schermen bij Linum-Vanheede

  • 02/09/2019

Begin september nam ik deel aan de Voka Zomerstages. Mijn stagedag bij Linum Europe en Vanheede Environment Group stond in het teken van duurzaamheid en circulaire economie. Boeiende thema’s die in de toekomst een nog belangrijkere rol zullen spelen. 

De aftrap werd gegeven bij Linum/Plastibac, een groeiende West-Vlaamse onderneming die binnenkort verhuist naar een gloednieuwe site in Kortrijk-Noord. Zij verkopen onder andere duurzame, gerecycleerde en herbruikbare verpakkingsoplossingen aan professionelen. Oude, gebruikte harde plastics zamelen zij vervolgens weer in en leveren ze af bij Vanheede, de tweede stop van de stagedag.

Vanheede, een recyclagebedrijf met meer dan 700 werknemers, staat in voor het inzamelen en verwerken van meer dan 1.800 verschillende afvalstromen. De oude harde plastics, die onder andere door Linum aangeleverd worden, worden daar ter plaatste gerecycleerd tot herbruikbare grondstoffen die vervolgens weer verwerkt kunnen worden tot een bruikbaar nieuw product.

De samenwerking is een prachtig voorbeeld van circulair ondernemen, waarbij ook de overheid een belangrijke rol kan spelen. Verplicht gebruik van gerecycleerde grondstoffen, het verder ondersteunen van duurzaam georiënteerde ondernemingen, ervoor zorgen dat zinloze obstakels die de circulaire economie ondervindt weggewerkt kunnen worden, zijn zaken waarvoor ik me sterk zal inzetten.

Contactpersoon

imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - headoffice