Skip to main content
  • Nieuws
  • Kathleen Krekels (N-VA) op Vokastage bij Recrewtment

Kathleen Krekels (N-VA) op Vokastage bij Recrewtment

  • 21/08/2019

In afwachting van het startschot van de nieuwe Vlaamse Regering konden parlementsleden alvast proeven van een dag achter de schermen van het Vlaamse bedrijfsleven. Op woensdag 21 augustus gaf Voka in samenwerking met Port of Antwerp de kick-off voor de zomerstages voor politici. Voor mij was het de derde zomerstage. Om te voelen wat er leeft op het werkveld en om een brug te slaan tussen de ondernemerswereld en het onderwijs, doe ik graag mee.

De dag startte in het Antwerpse Havenbedrijf met een ontmoeting met Jacques Vandermeiren, de CEO van Port of Antwerp. Hij verwees onder andere naar de nood aan excellent onderwijs. “Laat dat nu het beleid zijn waar ik me de komende jaren voor wil inzetten, toponderwijs vanaf de basisschool.”

In de namiddag was ik te gast bij Recrewtment, een uitzendkantoor dat werknemers zoekt en vindt voor bedrijven, en omgekeerd. Ik was er te gast voor een inspirerende gedachtewisseling met Andreas Pfeffer, de CEO van het bedrijf, en een blik achter de schermen van het rekruteringsbedrijf.

Rekruteren is bijzonder complex door de verschillende parameters die de medewerkers in beschouwing moeten nemen om het juiste werknemersprofiel voor te stellen aan de bedrijven. Daar komt een enorme hoeveelheid data bij kijken om te verwerken. Dit bedrijf maakt gebruik van artificiële intelligentie om zo accuraat mogelijk te werk te gaan en de juiste matches te vinden. Heel boeiend!” Ook de uitdagingen in de sector kwamen aan bod. “Het is eigenlijk een herhaling van de vorige jaren, namelijk dat de nood aan technische profielen zeer hoog is. “En ook het belang van talenkennis, zeker voor wat betreft het Frans. Er is dus nog werk aan de winkel in ons onderwijs.”

Contactpersoon

IMU - vzw - Altez
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Welt white paper
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - OBD
Gosselin