Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Kathleen Depoorter (N-VA) heeft flashback naar haar opleiding als apotheker bij J&J

Kathleen Depoorter (N-VA) heeft flashback naar haar opleiding als apotheker bij J&J

  • 13/09/2021

Een betere match dan deze van kamerlid Kathleen Depoorter, een apotheker van opleiding, en Johnson & Johnson Medical was moeilijk denkbaar. De belangrijkste thema’s voor de volksvertegenwoordiger zijn dan ook (geestelijke) gezondheidszorg, financiën en ontwikkelingssamenwerking.

Mevrouw Depoorter zette pas in 2010 de stap naar de actieve politiek, werd in 2013 Schepen van financiën, lokale economie, volksgezondheid, dierenwelzijn en internationale samenwerking in Evergem. In mei 2019 werd ze verkozen tot volksvertegenwoordiger

J&J Medical Belgium is gevestigd in Diegem als onderdeel van de groep Johnson & Johnson, een multinational met hoofdzetel in de VS, hoewel gesticht in Engeland in 1890.

J&J Medical Devices is één van de drie grote entiteiten binnen J&J, samen met Consumer (Shampoos, Band-Aid, …) en Pharmaceutical (bekend van de vaccins oa.) en doet onderzoek naar- en ontwikkelt medische toestellen en toepassingen zoals protheses, chirurgisch materiaal en nu ook digitale medische toepassingen)

Uiteraard vormt de terugkeer na Covid ook hier een aantal uitdagingen. Medewerkers kunnen 3 dagen op 5 naar kantoor komen, afgestemd op elkaar, naar interne coördinatie. Tijdens de pandemie legde J&J zich toe op het organiseren van webinars naar ziekenhuizen en gezondheidswerkers toe om de psychologische druk te verlichten.

Een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en de activiteiten van J&J kregen we van Fabrice Degenève, General Manager van J&J Medical Belgium, gevolgd door een uiteenzetting over de transitie van Medical Devices naar MedTech en de visie van J&J op digitale chirurgie gebracht door Bert Van Opdenbosch, Director Strategic Solutions & Digital Healthcare. De ochtend werd afgesloten met een blik op de beleidsprioriteiten van J&J Medical door Laura Capitaine, Government Affairs & Policy Manager.

Na een smakelijke lunch was het tijd voor een meer praktijkgerichte onderdompeling en kon de stagiair, onder begeleiding van Frederick Van Asbroeck, Education Solutions Lead, een aantal gecompliceerde chirurgische handelingen uitvoeren met diverse simulatie-toestellen, waaronder een VR-bril.

Om aan te tonen dat bij J&J de meest vooruitstrevende technologie wordt gehanteerd kwam de VR-bril nog eens terug in een presentatie waar Guillaume De Decker, Therapeutic Area Lead van Ethicon, een merknaam van J&J, een overzicht gaf van de volledige weg van preventie tot behandeling zoals die bij J&J wordt ondersteund, met colorectale kanker als voorbeeld.

De dag is weer voorbij gevlogen, het was een mooie interactie tussen het kamerlid, die haar interesse in het onderwerp en de activiteiten van J&J niet kon verbergen. Traditiegetrouw wordt er afgesloten met een korte fotosessie

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - recupel
imu - vzw - recupel
Proximus
imu - vzw - headoffice
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - obd
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - Recupel