Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Karlien De Turck, ambassadeur van de gemeente Halen

Karlien De Turck, ambassadeur van de gemeente Halen

  • 05/10/2022

In elk van de 42 Limburgse steden en gemeenten heeft Voka – KvK Limburg een ambassadeur aangesteld die als lokale ondernemer een verbindingsofficier is tussen het stads- of gemeentebestuur en bedrijven. De vinger aan de pols houden en proactief inspelen op de noden van het lokale bedrijfsleven: dat is ook wat Voka-ambassadeur Karlien De Turck doet in Halen.

Karlien De Turck, ambassadeur van de gemeente Halen

 

Wie is Karlien De Turck?


Tot juni van dit jaar was Karlien CEO van het in Halen gevestigde kaasrasp- en verpakkingsbedrijf Kaasbrik. Sinds enkele maanden gaat ze voor een carrièreswitch. Vandaag staan enkele spannende nieuwe projecten in de steigers. Tegelijk is Karlien Voka-ambassadeur Halen en voorzitter van de lokale Ondernemersclub H2O. Een drukgevulde agenda dus. We spreken een gepassioneerde onderneemster die enthousiast haar schouders zet onder proactieve communicatie.

Kort op de bal

“Het Voka-ambassadeurschap en de ondernemersclub hebben de voorbije jaren hun nut zeker al bewezen”, geeft Karlien aan. “In de praktijk zien we immers dat het contact tussen de lokale overheid en ondernemers niet altijd vlot verloopt. Beide partijen vinden niet steeds de weg naar elkaar. Omdat sommige obstakels te groot zijn om alleen te overwinnen, is een goed contact echter cruciaal. Denk bijvoorbeeld aan wegenwerken die het verkeer naar en op een industrieterrein danig in de war dreigen te sturen. In zo’n geval ben ik als Voka-ambassadeur graag een bruggenbouwer tussen de stad en mijn collega-ondernemers, om op die manier een vlotte uitwisseling van informatie mogelijk te maken en zakendoen in Halen een pak aangenamer te maken.”

Constructief overleg

Of neem nu de overstromingen die tijdens de zomer van 2021 enkele Limburgse en Waalse steden en gemeenten blank zetten. “Ook Halen werd zwaar getroffen door wateroverlast”, blikt Karlien terug. “De weg naar het industrieterrein was onderbroken. Dankzij constructief overleg met de burgemeester konden we kort op de bal spelen van te ondernemen acties, zodat onze lokale ondernemers letterlijk het hoofd boven water konden houden.”

Ondernemersclub H2O

Naast haar Voka-ambassadeur­schap steekt Karlien veel energie in haar rol als voorzitter van de Ondernemersclub H2O. “Onze club verenigt bedrijfsleiders en vrije beroepen met roots in de buurt van Halen of Herk-de-Stad”, geeft ze aan. Met onze club willen we enerzijds een stem geven aan ondernemers bij de lokale overheid, en anderzijds een platform aanbieden om op een informele manier ideeën en ervaringen uit te wisselen. Dit doen we onder meer door het organiseren van bedrijfsbezoeken en informatieve netwerkmomenten – bijvoorbeeld over het thema cybersecurity – waar vaak ook iemand van het stadsbestuur aanwezig is. En zo dragen we ook hier ons steentje bij tot een optimale communicatie tussen stad en bedrijfsleven. Interessant om te vermelden is ook dat we een whatsapp-groepje hebben dat als digitaal buurtcomité fungeert, met het signaleren van inbraakpogingen, stroompannes of netwerkproblemen in bedrijven. Die aanpak zorgt voor extra gemoedsrust bij de Halense bedrijfsleiders die in het groepje zitten.” ◀

Wil je meer weten 
over het belang van lokale
verankering van ondernemers in onze provincie?

klik hier


Philippe Reyners
Adviseur Belangenbehartiging
philippe.reyners@voka.be
 

Contactpersoon

Philippe Reyners

Adviseur Belangenbehartiging

Artikel uit publicatie