Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Karin Brouwers (CD&V) op Voka-zomerstage bij Sylvester TV Video Events

Karin Brouwers (CD&V) op Voka-zomerstage bij Sylvester TV Video Events

  • 21/08/2020

De Voka-stages in de zomer van 2020 stonden allicht zonder uitzondering in het teken van de coronapandemie die ook het Vlaamse bedrijfsleven keihard trof. Ik wou de moeilijke vragen niet uit de weg gaan en koos voor een sector die nog steeds op het laagste pitje draait. Samen met de algemeen Directeur van Voka Vlaams-Brabant Peter Van Biesbroeck bezocht ik Sylvester TV Video Events, het oudste Vlaamse productiehuis, in Haacht. Mede-oprichter Geert Vanoverschelde gaf een introductie bij het bedrijf dat in 1993 startte met Tv-producties. Meest bekend bij groot en klein is de blijver ‘Dag Sinterklaas’, maar meer recent staat bijvoorbeeld ook de beklijvende serie ‘Gevoel voor Tumor’ op hun conto. De laatste jaren werden video en evenementen steeds belangrijker. 

Het hoeft geen betoog dat ook bij Sylvester de verliezen zich opstapelden door de coronacrisis, maar het bedrijf bleef niet bij de pakken zitten en gebruikte al in de eerste weken van de lockdown alle creativiteit die het in huis heeft om een nieuw concept van online en hybride events te ontwikkelen. Niets immers zo vervelend als videomeetings van ’s morgens tot ’s avonds. Daar kunnen wij als politici ondertussen van meespreken. Sylvester heeft alle troeven in huis om live en online events  technisch levendig te capteren met een verhaalopbouw alsof je midden in een tv-programma zit, met bijvoorbeeld ook mogelijkheden tot netwerking, kortom met een belevingsgarantie die meer is dan de zoveelste videocall. In geen tijd zette Sylvester een studio op met green screen waarop afwisselende achtergronden geprojecteerd kunnen worden, in combinatie met een nieuw platform ‘meeple’ voor de deelnemers thuis. Dit najaar zullen de eerste online events op die manier gebracht worden. Het gaat om zeer diverse events zoals congressen, de opening van een academiejaar, een personeelsevent enz. 

Ook wanneer offline weer meer mogelijk wordt, valt het te verwachten dat digitale events een blijver zijn, want kostenefficiënt en klimaatvriendelijk. Sylvester getuigde van veerkracht en creativiteit door een innovatief systeem op te zetten voor toekomstgerichte online events. 

Geert Vanoverschelde was de regeringen dankbaar voor de steunmaatregelen in deze uiterst moeilijke tijden. Alleen waren de eerste forfaitaire maatregelen niet evenredig met de geleden schade en is het ook spijtig dat steunmaatregelen voor innovatie blijkbaar niet post factum kunnen worden aangevraagd. Zeker in een tijd waar snel schakelen de sleutel is om te overleven, zijn onze regels vrij stroef. Hij was sterk geïnteresseerd in het politieke besluitvormingsproces. Ik hoop dan ook dat we in het parlementair jaar 2020-2021 de bedrijfsleiders die een stage organiseerden een tegenbezoek kunnen aanbieden aan het parlement.     

Karin Brouwers, Vlaams Volksvertegenwoordiger

Karin Brouwers
Karin Brouwers en Peter Van Biesbroeck
Green Screen
Karin Brouwers in actie
Rondleiding bij Sylvester

Contactpersoon

imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - salesforce
Proximus
imu - vzw - obd